Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg i kulda

Bare to RBK-spillere er med i landslagstroppen mot Australia neste uke. Dermed er hele ni landslagsaktuelle fra samme lag droppet.

ULLEVAAL (Dagbladet): Åge Hareide startet landslagskarrieren med å ta ut sju RBK-spillere i sin første tropp. I går var det bare to med fra trøndernes fotballstolthet. Samtidig har både Vålerenga og Brann to spillere hver med blant landets fremste menn. Men Hareide vil ikke gå så langt som å si at det er et symptom på at Rosenborg-æraen er over på det norske landslaget.

-  Det er nok litt tilfeldig, og skyldes delvis skader. Selv om vi stiller med det presumptivt beste laget mot Australia, ville nok en skadefri Vidar Riseth og Frode Johnsen vært med om det var en kvalifiseringskamp, sier han til Dagbladet.

Men at Vålerenga og Brann har like mange spillere med i troppen som RBK, er ikke tilfeldig. Med det viser Hareide at han mener alvor om at han vil ta ut formspillere, og dem han definerer som «øyeblikkets menn».

-  Med innsatsen i serien, er det naturlig at de lagene har med like mange spillere som Rosenborg i troppen, sier Åge Hareide.

-  Greit for min del

Frode Johnsen har vært klippen i «Nye Norge», og var selve grunnpilaren i den stammen Hareide opprinnelig bygde landslaget rundt da han tok over i januar i år. Men Johnsen depper ikke over å være ute mot Australia.

-  Nei, det er greit for min del. Åge vet hva jeg står for, så det er bra at andre kan få sjansen til å vise seg fram, sier Frode Johnsen.

Han synes ikke det er noen krise at så få RBK-ere er med i troppen.

-  På en måte er det litt forståelig. Vi har jo trøblet litt mer i høst enn vi vanligvis gjør.

-  Men jeg kan garantere at vi kommer til å være bedre representert utover vinteren.

-  Ingen trend

Det lover også landslagets assistenttrener Stig Inge Bjørnebye.

-  Dette er definitivt ingen trend. Kjenner jeg RBK rett, vil de gjøre noen grep på spillermarkedet som fort kan endre antallet landslagsspillere, sier han.

Sportsdirektør i RBK, Rune Bratseth, fnyser av at Dagbladet gjør et poeng av RBKs fravær i landslaget.

-  Det er ikke rart i det hele tatt. Vi har et tett kampprogram i Royal League og Champions League. Dessuten har vi skader på spillere. Dette sier absolutt ingenting om nivået i RBK, sier Bratseth.

Fornøyde i RBK?

Hareide fleiper med at ledelsen på Lerkendal gleder seg over uttaket.

-  For da får de endelig beholde folk på trening. Det har de jo klaget over i alle år, ler han.

Vel vitende om at han selv var den som ropte høyest om akkurat dette da han var trener i RBK.

De siste ti åra har en overgang til RBK gjerne gitt større mulighet for landslagsplass. Det skjedde sist med Jan Gunnar Solli, etter overgangen fra Odd. Pussig nok er situasjonen en annen for Daniel Braaten og Thorstein Helstad. De spilte for Norge som henholdsvis Skeid- og Austria Wien-spillere på forsesongen, men har vært ute etter at de kom til RBK.

MED FØR: Daniel Braaten var med som Skeid-spiller. Fortsatt for lett som RBK-spiller.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media