Rosenborg i offensiv ro

Rosenborg avga to poeng mot den gamle erkefienden Brann i Bergen. Trønderne måtte nøye seg med uavgjort 0-0 til tross for at Bent Skammelsrud var tilbake på laget.

Nesten 10 000 publikummerne hadde møtt opp på Brann-stadion i Bergen for å se hjemmelaget spille mot Norges mest suverene fotballag de siste ti årene, Rosenborg. Men oppgjøret mellom de to byene ble ingen thriller for de som gadd å møte opp.

Kjedelig

Selv om kampen kan karakteriseres som kjedelig var det flere målsjanser som fort kunne ha gått i nettet. Femten minutter inn i førsteomgang hadde Sigurd Rushfeldt målet for seg selv, men ble felt av Per Ove Ludviksen. Det betydde gult kort for bergenseren, etter en heller tvilsom dommeravgjørelse. Det kunne fort ha blitt verre.

Brann var heller ikke uten sjanser. Før pause sparket Mons Ivar Mjelde en av kampens aller kraftigste skudd fra sekstenmeter, men det gikk langt utenfor.

Første omgang gikk mye frem og tilbake, uten at noen av lagene fikk alt for mange sjanser. Rosenborg manglet mye av den finfølelsen som kjennetegner laget. De hadde mange oppspill, spesielt i andre omgang, men feilpasninger og generell mangel på timing preget spillet til trønderne.

Bent Skammelsrud kom fra Bayer Leverkusen til Rosenborg, og fikk spille fra start. Han fikk sin årsdebut i Norge fordi Erik Hoftun rett før kampen ble syk, og måtte stå over.

Offensive

Rosenborg-spiller Morten Pedersen pådro seg et unødvendig gult kort i andre omgang. Dermed fikk begge lagene hvert sitt gule kort. Den første alvorlige sjansen i andre omgang kom etter et frispark fra Lars Bakkerud, og Mjelde var farlig nær et mål da han headet ballen mot nettet.

For Rosenborg var det surt å få annulert et mål tjuefire minutter inn i kampen, da dommeren blåste for offside. Rushfeldt som scoret var ikke i offside, men dommeren gjorde en vurdering at keeper ble tilstrekkelig forstyrret av Mini Jacobsen, selv om han ikke var med i spillet. Den siste delen av kampen ble mer og mer Rosenborg sin. Trønderne er kjent for å avgjøre i siste del, men i kveld spilte Brann fornuftig og det stoppet på 0-0.

Rosenborg er fremdeles ubeseiret, men de virket fast bestemt på å ikke være for suverene.
Ved å avgi litt poeng fra tid til annen vil de kanskje holde publikum interessert litt lenger inn i sesongen, uten at det nødvendigvis er grunnen til kveldens uavgjort.

Men selv om Rosenborg i denne kampen manglet både pågangsmot og timing er det fremdeles grunn til å tro at trønderne på slutten av sesongen vil stikke avgårde med den gjeveste prisen.