Rosenborg i siget, Viking i trøbbel

Trønderne lekte i Stavanger.

STAVANGER (Dagbladet.no): Viking - Rosenborg 1-3 (1-3).

Alle slår alle i tippeliagen, og bak lurer Rosenborg og lukter seriegull. For nå det god, gammel Rosenborg-årgang som ruller som en dampveivlas over de andfre lagene.

I går var det Viking som fikk smake litt bitter trøndermedisin. Viking har handlet offensivt i ferien og presenterte fire debutanter i går.

De rakk knapt å bli svette i trøya før markerignssvikten var total i Viking-forsvaret, og der sto Frode Johnsen og gjorde det han er flinkest i landet på - å nikke ballen i mål.

- Vi skapte mer enn Viking i hele kampen, og hadde god kontroll. Presterer vi jevnt på dette nivået, kan vi komme høyt på tabellen, sier Frode Johnsen.

- Det var kjempemoro å vinne på bortebane igjen, sier Johnsen.

Braaten herjet

Rosenborgs kantspillere Øyvind Storflor og Daniel Braaten var flinke til å true Vikings bakrom. Gang på gang ble det nærmest panikk i Viking-forsvaret når tunge Braaten kom som et hurtigtog mot 16-meteren. Da sviktet markeringene og kanskje også motet hos Viking-forsvarerne.

SIKTER HØYT: Rosenborg og Frode Johnsen vant 3-1 mot Viking, og nærmer seg lagene i toppen av tabellen. Foto: Scanpix
SIKTER HØYT: Rosenborg og Frode Johnsen vant 3-1 mot Viking, og nærmer seg lagene i toppen av tabellen. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi gjorde noen personlige feil bak der, det ble avgjørende for kampen. Og så var vi ikke nøyaktige nok foran Rosenborgs mål. Vi prøvde å gi 110 prosent, men det holdt altså ikke, sa Vikings Ragnvald Soma etter kampen.

Rosenborg-trener Per Mathias Høgmo berømmet også kantspillerne for gode initiativ offensivt og god kjemping defensivt.

- Vi har fått tilbake skadde spillere, det gir trygghet i laget. Men vi må være på topp i hver kamp for ta poeng, sa Høgmo.

Og Strand løp og løp

Han mente laget skapte nok til å score flere mål. Men da må spesielt Daniel Braaten bli mer konsentrert foran mål, han slurvet fælt med sjansene mot Viking.

I Rosenborg-leiren snakker ingen om gull foreløpig. Alle tyr til frasen «vi tar en kamp om gangen, så får vi gjøre opptelling til slutt.» Men nå er trønderne på sporet, gamlegutta er fit for fight og da er det ikke mange norske lag som klarer å følge med i svingene.

- Årets serie blir spennende helt til slutt. Akkurat nå fungerer det bra for oss. Og mot Viking var vi heldige som fikk et mål like etter at de hadde utliknet til 1-1, sier Roar Strand.

Som vanlig løp han som et duracellbatteri og var viktig for Rosenborg i 75 minutter. Han legger inn et ekstra gir der med- og motspillere gir opp. Nå er det bare en slimpose i det ene kneet som irriterer ørlite grann.

Tung høst

For Viking fortsetter problemene. Laget har mistet Anthony Basso i mål og ballvinner Peter Kovacs er solgt til Strømsgodset. Nykomlingene på midtbanen og i angrep fikk en vanskelig debutkamp. Ikke noe tyder på at Viking får en enkel høst, og i neste oppgjør venter et revansjesugent Brann som vendte hjem fra Hamar som slakt.