Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2018

Rosenborg ikke kyniske nok da Kristiansund sørget for uavgjort

Rosenborg tapte to poeng på hjemmebane da bortelaget scoret på sin første sjanse i andre omgang på slutten av kampen.

UTLIGNET: Kristiansund har utlignet til 2-2 på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
UTLIGNET: Kristiansund har utlignet til 2-2 på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Rosenborg - Kristiansund 2-2

(Dagbladet): Det var duket for sesongens første hjemmekamp på Lerkendal da Kristiansund gjestet Lerkendal i ettermiddag.

Både Rosenborg og Kristiansund tapte i serieåpninga og det var to revansjesugne lag som entret Lerkendal.

Samba med Bamba

Det var hjemmelaget som kom best i gang på en fin gressmatte i Trondheim. Rosenborg var nære frampå ved et par anledninger, men Kristiansund kom seg til noen sjanser.

Etter ti minutter fikk Kristiansund hjørnespark. Ballen ble slått inn i feltet til Daouda Bamba som ikke hadde noe problem med å heade ballen inn til ledelse for bortelaget.

Etter bortelagets scoring har Rosenborg hatt noen cornere, uten at det har gitt uttelling.

Etter en snau halvtime jublet hele Lerkendal idet Jacob Rasmussen headet ballen i mål etter et hjørnespark, men målet ble annullert for en forseelse i feltet.

Med det annullerte målet fikk Rosenborg virkelig blod på tann og økte tempoet i kampen. Hjemmelaget fortsatte å kjøre kampen, men et hardtjobbende Kristiansund-lag klarte å holde igjen og kunne gå til pause med ledelse.

- Vi må fortsette med det vi gjorde i første omgang og trykke til mer til foran mål. Så sitter den, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport i pausen.

To kjappe scoringer

Det tok ikke mange minuttene ut i andre omgang før Rosenborg utlignet. Rosenborg fikk hjørnespark og Eggen Hedenstad slo hjørnesparket på første stolpe. Ballen gikk via Jacob Rasmussen og til Samuel Adegbenro som hadde en enkel jobb med å heade inn utligningen.

Drøye minuttet senere er kampen snudd i det Andreas Konradsen sender Rosenborg i ledelsen.

Hjemmelaget spilte med en mye større ro og dominans i andreomgang enn det de gjorde i første omgang, og spilte seg til mange hjørnespark og flere gode sjanser.

Kristiansund hadde ikke mye å komme med etter pause og slet med å komme til de store sjansene mot et godt organisert Rosenborg.

Plutselig ut av intet i det 83. minutt reduserte Kristiansund med innbytter Bendik Bye på bortelagets første mulighet i andreomgang.

​Dermed måtte Rosenborg på nytt jakte seiersscoringen.

Etter 87 minutt mistet hjemmelaget et hjørnespark og bortelaget kontret og spilte seg til en god mulighet. Kun minuttet senere var det Rosenborg sin tur til å være nær da Mike Jensen fikk ballen innenfor 16-meteren og fikk skutt. Heldivgis for gjestene var keeper McDermott kjapt nede og fikk avverget scoring.

Det ble lagt til tre minutter tillegg på Lerkendal hvor spillet bølget mellom de to lagene.

Helt på slutten hadde Bamba muligheten til å sende Kristiansund i ledelsen, men André Hansen redder mesterlig og sørget for at det ble resultatdeling i Trondheim.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!