Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg imponerte Neville

Derfor frykter Everton-spilleren Brann.

(Dagbladet.no) Onsdag kveld spiller Brann mot Everton i UEFA-cupen. Det blir en knalltøff kamp for bergenserne.

Brann er midt i oppkjøringen til årets sesong, og norske lag og landslaget har ingen god februarstatistikk mot internasjonal motstand.

Everton, derimot, flyr høyt om dagen, og ligger på 4. plass i Premier League - hakket foran byrival Liverpool.

Phil Neville og lagkameratene landet i dag i vestlandshovedstaden og forsvarsspilleren forventer en tøff kamp i morgen kveld, selv om den norske seriestarten er halvannen måned unna.

- De vil være godt trent, solid organisert og vanskelige å bryte ned, sier han til Liverpool Echo.

- God kvalitet

Everton-gjengen minner om Rosenborgs store prestasjon mot Chelsea i fjor høst. Trønderne spilte 1-1 på Stamford Bridge - og José Mourinho trakk seg som manager.

Og engelskmennene fikk med seg at Brann var overlegne i forhold til Rosenborg i Tippeligaen forrige sesong.

FINALE I NABOBYEN: Phil Neville har respekt for Brann, men sier at de ikke har noen planer om å avslutte UEFA-cupeventyret ennå. Finalen spilles i Manchester om tre måneder. Foto: AFP
FINALE I NABOBYEN: Phil Neville har respekt for Brann, men sier at de ikke har noen planer om å avslutte UEFA-cupeventyret ennå. Finalen spilles i Manchester om tre måneder. Foto: AFP Vis mer

- Vi så hvor godt Rosenborg spilte mot Chelsea tidligere denne sesongen. Norsk fotball er av god kvalitet. Vi må være konsentrert, kompakte og sørge for at vi fortsatt er med i kampen når returoppgjøret på Goodison, sier Neville.

Nå høres det ut som han er fornøyd med et hederlig tap, men han er ikke så defensiv i tankegangen. Neville mener nemlig Everton må score i Bergen.

- Vi er nødt til å putte et mål, for 0-0 er det verste borteresultatet du kan få i Europa.

Finale i Manchester

Everton gikk til topps i cupvinnercupen for 18 år siden og Neville mener fansen kan gå en festlig tid i møte også denne våren.

Hvis de klarer å komme over Brann-hinderet venter Rosenborg i åttendelsfinalen - hvis trønderne slår Fiorentina. Lokalavisa påpeker allerede nå at finalen spilles bare noen langpasninger unna, på City of Manchester Stadium 14. mai.

- Dette har vært en utrolig reise så langt, og vi vil ikke at den skal ende ennå, sier Neville.

Toppscorer Ayegbeni Yakubu kom for seint hjem fra afrikamesterskapet i forrige uke, og ble vraket da blåtrøyene møtte Reading i helga. Nå er han inne i varmen igjen.

image: Rosenborg imponerte Neville

• Les også: Everton advarer fansen mot Bergen

TOK MED YAKUBU: Everton-manager David Moyes vraket Yakubu i helga, men nå er nigerianeren inne i varmen igjen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media