Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg inviterte Strømsgodset inn i gullkampen

Serielederen påført sitt første serietap på 17 kamper.

TROMSØ (Dagbladet): Rosenborg tapte mot TIL og inviterte Strømsgodset tilbake i gullkampen.  Mens drammenserne tok en oppskriftsmessig 3-1-seier over Odd tidligere på dagen, slet trønderne voldsomt med å komme til sjanser mot et formsvakt Tromsø på Alfheim.

Nå skiller bare to poeng de to lagene når det gjenstår sju kamper av årets Tippeliga.

Hjemmelaget hadde ikke vunnet en seriekamp siden de slo Lillestrøm 2-0 23. juni. Rosenborg hadde ikke tapt siden det forsmedelige hjemmetapet mot Sandnes Ulf 28. april. Likevel var det ingenting som tydet på at dette var et oppgjør mellom to lag som befant seg i hver sin ende av tabellen.

Scoret med feil fot TIL tok nemlig initiativ fra start og etter 24 minutter fikk de uttelling. Ruben Kristiansen slo inn i feltet og en umarkert Magnus Andersen skjøt på direkten, med feil fot.

Skuddet gikk likevel kontant inn bak en sjanseløs Daniel Örlund i Rosenborg-buret.

Andersen var også nær scoring minuttet før, men da reddet Örlund mesterlig. Serielederen kom ikke til de store sjansene i første omgang.  Både Nicki Billi Nielsen og Pål Andre Helland forsøkte seg med avslutninger uten at det skapte store problemer for motstanderen.

Bommet fra én meter Etter 57. minutter kom gjestenes største mulighet, og igjen var Bille Nielsen og Helland involvert. Sistnevnte headet over til dansken som styrte ballen mot mål med hodet, men Marcus Sahlman fikk slått ballen over tverrliggeren.

Like etter ble fjorårets toppscorer, Zdenek Ondrasek byttet inn for TIL, og tsjekkeren var svært nær scoring med sitt første spark på ballen. Men spissen har opplevd formsvikt i år og det at han på nærmest mirakuløst vis klart å sette ballen over mål fra én meter, hjelper nok ikke på selvtilliten.

20 minutter før full tid satte Per Joar Hansen innpå landslagsspiss Alexander Søderlund, og Rosenborg kom straks mer med i kampen. I det 88. minutt fikk John Chibuike en stor mulighet til å utligne, men helt upresset traff han ikke kula ordentlig, og ballen trillet inn i grepet til Sahlman.

I neste serierunde får Rosenborg besøk av Haugesund på Lerkendal, mens TIL spiller borte mot Sarpsborg 08.

STERK HJEMMESEIER: Tromsøs Magnus Andersen scorer for TIL  i  eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø IL og Rosenborg BK  på Alfheim stadion søndag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
STERK HJEMMESEIER: Tromsøs Magnus Andersen scorer for TIL i eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø IL og Rosenborg BK på Alfheim stadion søndag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling