DØMT TIL FENGSEL: Nicklas Bendtner på vei ut fra Byretten i København, etter å ha mottatt en dom på 50 dagers ubetinga fengesel for vold mot en taxisjåfør. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
DØMT TIL FENGSEL: Nicklas Bendtner på vei ut fra Byretten i København, etter å ha mottatt en dom på 50 dagers ubetinga fengesel for vold mot en taxisjåfør. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/DagbladetVis mer

Nicklas Bendtner dømt til 50 dagers ubetinget fengsel

Rosenborg kan ikke ha en dømt voldsmann på laget

I snart to måneder har Nicklas Bendtner (30) hatt en voldstiltale hengende over seg. Nå er han dømt for det.

I SJU UKER har Rosenborg valgt å la tvilen komme Nicklas Bendtner til gode. Det er greit, alle er uskyldige til det motsatte er bevist. I fotballklubber slår man også ring og verner om hverandre. Men utfallet av rettssaken i København denne fredagen, der Nicklas Bendtner er kjent skyldig og dømt til ubetinget fengsel i 50 dager for grov vold mot en drosjesjåfør, tvinger klubben på banen.

Dommen fra rettssal 60 i København byrett gir ikke Rosenborg noe valg.

RESULTATET, UAVHENGIG AV anken som ble levert på stedet, må bli at de kvitter seg med dansken. Nicklas Bendtner har ingen framtid på Lerkendal etter dette. Skal Rosenborg forsikre seg om at en slik episode ikke skjer igjen, hvilket var klubbens daglige leder Tove Moe Dyrhaugs mantra da Nicklas Bendtner sto skolerett og ba om unnskyldning 11. september, er det bare en ting som gir en slik garanti.

Avskjed.

Dommen gjør det også helt nødvendig.

Etter sju uker med prosess og dialog må Rosenborg handle.

NICKLAS BENDTNER VAR en sensasjon da han kom til Rosenborg i mars 2017. Rosenborg trengte et stort navn, Eliteserien trengte noe ekstra og Nicklas Bendtner krysset av alle boksene. Det gikk ålreit den første sesongen, Rosenborg ble seriemestere, kvalifiserte seg til gruppespillet i Europa League og Nicklas Bendtner ble lagets toppscorer.

Så gikk lufta ut av ballongen.

I ÅR HAR ikke Nicklas Bendtner vært i nærheten av å levere det Rosenborg forventer av sin desidert best betalte spiller. I 2018 har han bare vært dyr. I tillegg til ganske middels. Etter en vanskelig vår, en tung sommer og en høst som begynte med den etter hvert så famøse drosjeturen i København, har alle piler pekt nedover for den populære dansken.

Nå er han på bunnen.

Dømt for vold.

Selv om det selvfølgelig er en vei tilbake etter dette, så kan ikke Nicklas Bendtner gå den veien i Rosenborg.

NICKLAS BENDTNER, AV de allerede nevnte sportslige årsaker, var et voksende problem for Rosenborg lenge før episoden i København natt til 9. september. Derfor hadde klubben en plan om å la dansken gå allerede i sommerens overgangsvindu.

Det var viktig å finne en utgang som var like god som inngangen.

MEN NICKLAS BENDTNER ble skadet, kom ikke med til VM, og Rosenborg fikk ingen bud før det dukket opp et fra FC Zürich rett før det internasjonale overgangsvinduet stengte i slutten av august.

Det gikk av forskjellige årsaker i vasken.

Nå ligger karrieren hans der også.

Nicklas Bendtner er blitt en belastning.

VAR DET UMULIG å dumpe Nicklas Bendtner i sommer blir det enda vanskeligere nå. Spørsmålet er om det er mulig å cashe inn noe som helst på en eventuell overgang. Men Rosenborg kan ikke tenke økonomi der saken står nå, de må tenke på miljøet, klubbens omdømme, samarbeidspartnerne og supporterskaren som holder RBK-spillerne som forbilder og tente lys, spesielt de yngste.

Rosenborg kan ikke ha en mann som innrømmer å ha slått ned en drosjesjåfør på åpen gate.

Selv om han sier at han angrer.

Selv om han sier at han følte seg truet og påberoper seg selvforsvar.

Selv om han sier at han ikke mente det og hadde løpt fra stedet om han ikke hadde hatt en lårskade!

For Nicklas Bendtner gjorde det han er dømt for.

Rosenborg kan ikke stikke hodene i sanden og late som om det ikke har skjedd.