SLAPP MED SKREKKEN: Rosenborgs Tore Reginiussen og Hólmar Eyjólfsson er videre i CL-kvaliken. Men fikk kamp helt til døra av Norrköping. Foto: Stefan Jerrevång/TT / NTB scanpix
SLAPP MED SKREKKEN: Rosenborgs Tore Reginiussen og Hólmar Eyjólfsson er videre i CL-kvaliken. Men fikk kamp helt til døra av Norrköping. Foto: Stefan Jerrevång/TT / NTB scanpixVis mer

Rosenborg kollapset, men reddet Europa-avansement etter dramatisk kamp

Trønderne sprakk fullstendig etter å ha ledet med to mål. 

Norrköping - Rosenborg 3-2 (4-5 sammenlagt)

Rosenborg er klar for tredje kvalifiseringsrunde i Champions League etter å ha slått ut Norrköping onsdag kveld. I neste runde venter det kypriotiske storlaget APOEL.

Men det ble på ingen måte en enkelt oppgave å ta seg videre i kvaliken. Det ble nemlig en svært dramatisk returkamp i Sverige.

- Akkurat nå er det bare en stor lettelse. Vi hadde ikke tenkt å gjøre det så spennende som det ble, sier RBK-spiller Yann-Erik de Lanlay til Viasat etter kampen.

Rosenborg hadde 1-3 å gå på fra første oppgjør på Lerkendal, så det var hjemmelaget i Sverige som måtte angripe.

Mistet ledelsen på 20 minutter

Rosenborg så imidlertid ut til å ha full kontroll også i returoppgjøret. Christian Gytkjær satte inn 1-0 på straffe etter 36 minutter, før Yann-Erik de Lanlay la på til 2-0 like etter hvilen.

Hjemmelaget måtte dermed ha fem mål, noe som virket ganske så umulig. Men så skjedde det noe i Nya Parken:

På 20 minutter snudde Norrköping oppgjøret med tre kjappe nettkjenninger.

Plutselig virket det umulige mulig for svenskene.

Men heldigvis - for Rosenborg - ble det ikke flere scoringer fra hjemmelaget, og trønderne kunne slippe jubelen løs.

- Lærepenge

- Dette er veldig uvant oss. Jeg har ingen god forklaring på hva som skjedde. Men når det er sagt, er de veldig gode på hjemmebane, sier de Lanlay til kanalen.

Nå ser både RBK-spilleren og trener Kåre Ingebrigtsen frem til å få APOEL Nikosia på besøk i neste uke.

– Vi hadde fem mål å gå på da vi gikk opp i 2-0, men nå fikk vi en lærepenge her. Det tror jeg vi skal ta med oss til neste runde. APOEL er en bra motstander som vi kan spille fullt på høyde med, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Viasat.