Rosenborg-kreftene tok slutt

RBK Brugge-t på noe stort, men ble slitne.

LERKENDAL (Dagbladet.no): Rosenborg - Club Brugge 0-0 .

Rosenborg startet Uefacup-gruppespillet godt mot belgiske Club Brugge i kveld, men mistet etter hvert taket på kampen.

Utover i kampen økte antallet feilpasninger, mens fantasiløsheten ble stadig mer synlig - og dermed ble den lovende starten snudd til skuffelse foran 12 000 tilskuere på Lerkendal.

Alexander Tettey synes det er vanskelig å si hvorfor RBK mistet taket på kampen.

- Vi spilte på en tung bane, og når vi først spiller godt for så å miste litt taket på det, blir det vanskelig å reise seg igjen, sier han til Dagbladet.no.

- Kanskje lettere borte

Lagkamerat Per Ciljan Skjelbred er enig i at Rosenborg-spillerne «ga 150 prosent,» som Tettey formulerte det. 

- Jeg følte at vi ga alt, men etter hvert ble beina veldig tunge. Brugge er et lag vi bør slå hjemme, så derfor er dette litt skuffende, sier Per Ciljan Skjelbred.

BLE SLITNE: Roar Strand og de andre Rosenborg-gutta ble slitne og tomme for krefter. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
BLE SLITNE: Roar Strand og de andre Rosenborg-gutta ble slitne og tomme for krefter. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Men når det er sagt, tror jeg nesten vi kan ha like gode muligheter på bortebane som på hjemmebane i Uefacupen. For på bortebane er det det motstanderlaget som må ta initiativ, og det gir oss mer rom, begrunner han det for Dagbladet.no.

Trener Erik Hamrén har den samme forklaringen på hvorfor sjansene uteble i den andre omgangen.

- Vi forsøkte like mye etter pause som før, men vi ble slitne - og det ble de også. Men spillerne gir alt, og det er det viktigste. Vi kan ikke forvente champagne hver gang. Jeg tviler på at dere drikker champagne hver kveld også, sier Hamrén henvendt til pressen.

God RBK-start

I dagens kampprogram spådde tidligere Rosenborg- og Brugge-trener Trond Sollied at gjestene ville gå forsiktig ut - og at alt for øvrig ville avhenge av deres dagsform og sjøltillit.

Den så ikke ut til å være på topp - iallfall ikke fra start.

For før to minutter var gått, hadde Dider Konan Ya kommet til to skudd - det siste en avslutning alene med keeper fra skrått hold.

Stijn Stijnen i Brugge-målet fikk slått unna det ikke altfor velplasserte skuddet.

Rosenborg-kreftene tok slutt

Men Rosenborg-kanonaden og -beleiringen av Brugge-boksen bare fortsatte. Og når bortelaget ikke engang klarte å utnytte Vadim Demidovs gavepakke av en tversoverpasning et knapt kvarter ut i kampen, framsto de som helt ufarlige.

Uten dagsform og uten sjøltillit.

Kampen jevnet seg ut

Iallfall helt til klokka tikket mot 20 minutter spilt. Da kom det første skremmeskuddet mot Rune Almenning Jarsteins mål, om enn fra langt hold.

Hadde det ikke vært for at Jarstein fikk det aller ytterste av keeperhanskene sine på ballen, ville ballen gått i mål.

I stedet strøk den høyre stolpe og gikk til corner.

Etter dette jevnet kampen seg ut, mest fordi RBK ble mer slurvete i overgangene.

Mål annullert for offside

32 minutter ut omgangen fikk de belgiske blåtrøyene ballen i mål, ved spissen Joseph Akpala.

Nigerianeren vippet ballen over Jarstein etter å ha ristet seg løs i bakrommet - men han ble avblåst for offside.

Like etterpå hindret marginene mål for Rosenborg på motsatt side.

Friskmeldte Steffen Iversen ladet kanonen fra langt hold, men en liggende keeper klarte på merkelig vis å få ballen over tverrliggeren.

Uansett var det kampens største sjanse til da, og det skulle komme flere.

- Det åpnet bra

For eksempel da Roar Strand headet hardt på keeper etter en corner fem minutter før pause. Medspillerne var nær å krangle returen i nettet.

Men ikke nær nok, og pauseresultatet kunne dermed settes til 0-0.

- Det åpnet bra. Vi brukte bredde og skapte sjanser. Så inviterte vi dem inn i kampen igjen, og vi fikk en del kontringer imot. Vi må luke bort feilpasningene på midten, sa Trond Henriksen til TV 2 under hvilen.

Dette klarte ikke elevene ute på banen å gjennomføre fra start av i andre omgang, og det tidligere så tannløse Brugge så plutselig farlig ut.

Sju minutter ut i omgangen fikk Nabil Dirar til en avslutning som gikk like utafor hjemmelagets mål, samtidig som troillongans feilpasninger fortsatte å florere.

Solid Jarstein

Bakerst sto Jarstein derimot en solid kamp, et inntrykk han ikke rokket ved da han fikk slått unna et farlig langskudd i det 62. spilleminutt.

Foran Stijn Stijnens mål ble det sjeldnere og sjeldnere farlig, tross enkelte forsøksvis fikse framspill i Brugges bakrom. 

Resultatet ble at kampbildet bar mer og mer preg av at bortelaget var fornøyd med tingenes tilstand, mens hjemmelaget slurvet for mye til at de klarte å skape sjanser.

Mot slutten av kampen var det faktisk forsiktige Brugge som så ut til å være nærmest scoring, særlig på grunn av stadige, men halvhjertede kontringsforsøk.

Sju minutter før slutt var det centimeter fra at afrikanske Akpala fikk tåa på ballen foran en møtende Jarstein, som gikk seirende ut av duellen.

Mål ble det heller ikke da en Brugge-spiller stanget et corner-innlegg like til venstre for mål i kampens siste sekund. Dermed delte lagene poengene på Lerkendal i kveld.

PS: I den andre kampen i Rosenborgs gruppe i kveld, slo St. Etienne FC København med 3-1.

MELLOMFORNØYD: RBK-trener Erik Hamrén er fornøyd med innsatsen spillerne la ned.
HOLD IKKE: Steffen Iversen og Rosenborg var lenge gode, men så gikk det tyngre.