Rosenborg krever VIF-tagg fjernet

Frykter flere Lerkendal-innbrudd.

• Har har skjedd med Lerkendal?

• Gule Sider tagget «VIF» på Lerkendal

(Dagbladet.no): Mange humrer kanskje over Gule Siders bildestunt, nettstedet Eniro har som en PR-jippo lagt inn bokstavene VIF på Lerkendal-matta på flyfotoene av trøndernes helligdom.

På Rosenborg-brakka blir fleipen tatt i mot med skepsis og aggresjon. Ikke noe gøy, er dommen.

- Nei, vi synes ikke det er morsomt i det hele tatt. Vi ville aldri tillatt dette, sier RBKs markedsdirektør Erik Espeseth til Dagbladet.no.

Fjernes umiddelbart

Derfor har seriemesterne satt inn en takling mot nettstedet.

- Vi har gitt beskjed om at det skal fjernes umiddelbart. Vi er motstandere av den type stunts, sier Espeseth.

BLE FJERNET TIL SLUTT:: Gule Sider og Eniro lå like før kl. 13 fortsatt inne med VIF-tagg på Lerkendal. Én time seinere hadde de fulgt RBKs anmodning om å fjerne bildemanipuleringen. Se bildet uten tagg her. Faksimile: Gule Sider
BLE FJERNET TIL SLUTT:: Gule Sider og Eniro lå like før kl. 13 fortsatt inne med VIF-tagg på Lerkendal. Én time seinere hadde de fulgt RBKs anmodning om å fjerne bildemanipuleringen. Se bildet uten tagg her. Faksimile: Gule Sider Vis mer

Eniros kommunikasjonsdirektør Torild Lid Uribarri sa tidligere i dag til Dagbladet.no at «de hadde snakket med Lerkendal», som tok det med godt humør.

Det var ikke Espeseth hun hadde fått i tale, for han ser ringvirkninger fram i tid når flyfoto kombineres med YouTube-video på nettet.

Se videoen HER!

- Vi synes ikke at det er fint at det ligger en film ute der folk bryter seg inn på Lerkendal. Det kan sette griller i hodet på folk, ved andre anledninger, sier markedsdirektøren.

Han har ikke sett verken taggen eller videoen, men reagerer på at Eniro har tatt seg til rette.

- Hovedbudskapet vårt er at vi ikke ville akseptert dette. Det er rart at de ikke har henvendt seg til oss. Vi synes dette er uheldig, sier Espeseth som også vil beskytte merkevaren Rosenborg.

- Føler dere Rosenborg er blitt misbrukt?

- Misbrukt er ikke mitt ord på det. Vi synes dette er uheldig.

Rosenborg krever VIF-tagg fjernet

Kjernen hisser seg ikke opp

Det synes ikke RBK-supporterne i Kjernen. Talsmann Bjørn Lyngens første reaksjon på taggingen er nettopp: Morsomt.

- Det er artig at det blir litt kniving før lagene møtes lørdag. Jeg lar meg ikke hisse opp over dette, sier Lyngen til Dagbladet.no.

Kjernen har en mistanke til at VIFs supportergruppe Klanen har bidratt til Gule Sider-stuntet, men synes gjennomføringen taler mot det.

- Klanen pleier å være morsomme med karsk og skinnvest, det går på kultur, sier Lyngen.

Og varsler en kamp på tribunen på Lerkendal når oslolaget får spillere, ikke tagger, på banen.

- Gjengs oppfatning i Kjernen er at Klanen ufortjent har fått stempelet som Norges best supportere. Sangmessig er jeg ikke imponert. De skal ha honør for arbeidet de har gjort med rekruttering, selv om de henter flere fra Bygde-Norge enn fra Oslo Øst.

Eniros Uribarri sier til Dagbladet.no i ettermiddag at VIF-taggen skal fjernes fra flyfotoene innen kort tid, men er langt fra enig med Rosenborg-lederne  når det gjelder humor.

MORSOMT: RBK-Kjernen synes det var festlig med VIF-tagg på flyfotoer, i motsetning til RBK-ledelsen. Foto: Scanpix
MORSOMT: RBK-Kjernen synes det var festlig med VIF-tagg på flyfotoer, i motsetning til RBK-ledelsen. Foto: Scanpix Vis mer

- Det har vært utrolig mye respons på dette, og de som skriver inn i blogger synes det er morsomt. De synes det viser at Gule Sider følger med i timen, sier kommunikasjonssjefen.

- Det hyggelig med dette er at trønderne er rause og humoristiske.

Gule Sider fjernet VIF-merkingen på Lerkendal-bildet i ettermiddag.

Rosenborg krever VIF-tagg fjernet