Rosenborg kutter støtten til Ranheim

Kan bli kastet ut av 1. divisjon.

KUTTER STØTTE: Rosenborg har i flere år hatt et samarbeid med Ranheim, nå kutter de støtten til 1. divisjonslaget. Det kan få store konsekvenser.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KUTTER STØTTE: Rosenborg har i flere år hatt et samarbeid med Ranheim, nå kutter de støtten til 1. divisjonslaget. Det kan få store konsekvenser. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Ranheim sliter med elendig økonomi. Rosenborg har kuttet støtten til førstedivisjonsklubben. Ifølge Trønder-Avisa kan Ranheim bli kastet ut av serien allerede i høst.

Foran 2007-sesongen inngikk Rosenborg et samarbeid med naboklubben. Ranheim spilte den gangen i 2. divisjon, men har siden etablert seg i 1. divisjon.

- Tidligere i år har vi fått både penger, spillere og trenere fra Rosenborg. Det sier seg selv at vi sliter når denne støtten opphører, sier daglig leder i Ranheim, Brynjar Aune til Trønder-Avisa.

RBK vil ikke fortsette med sin støtte til naboklubben før den får orden på elendig økonomi.

- Bakgrunnen for at vi ikke spytter inn penger akkurat nå er at klubben trenger en stor pengesum for å berge. Vi vil gjerne bidra, men vi gir ikke bort penger hvis effekten er den samme som å pisse i buksa for å holde seg varm. Ballen ligger hos Ranheim, og vi blir med dersom klubben får på plass andre sponsorer eller investorer, sier styreleder Ivar Koteng i RBK.

I Ranheim har spillerne allerede gått med på et lønnskutt på 25 prosent, men ifølge Trønder-Avisa har klubben det svært travelt med å få på plass flere besparelser.

(NTB)