Rosenborg lånte bort serieledelsen i 2,5 timer

Slo Sogndal 2-0.

TRONDHEIM (Dagbladet):

Rosenborg - Sogndal 2-0.

Strømsgodset satte press på Rosenborg da laget slo Sarpsborg 4-2 borte i den tidlige tippeligakampen søndag. Med ett hadde Ronny Deila og hans menn 38 poeng, ett mer enn Rosenborg.

Men drammenserne var ikke lenge i «paradis».

Også Rosenborg gjorde sin del av jobben i kveld, da laget slo Sogndal 2-0 på Lerkendal. Trønderne tok tilbake serieledelsen, etter at Strømsgodset hadde lånt den i 2,5 timer.

Tore Reginiussen og Nicki Bille Nielsen scoret for Rosenborg - i en kamp laget dominerte fra begynnelse til slutt.

Selvtillit
- Vi har muligheten til å slå alle lag. Men skal vi slå Rosenborg, må vi være på vårt beste, sa Sogndal-trener Jonas Olsson til Adresseavisen før kampen.

Svensken var stinn av selvtillit, og med rette: Sogndal hadde ikke tapt i Tippeligaen siden 16. mai før kveldens kamp.

Men laget manglet Malick Mane og Azar Karadas, som måtte stå over på grunn av karantene. Med Mane - som har sju scoringer i Tippeligaen - var en offensiv kraft borte.

Sogndal la seg som ventet lavt. Bortsett fra en merkelig situasjon etter tre minutter, hadde Rosenborg full kontroll.

Ball i retur
Den merkelige situasjonen var som følger: RBK-keeper Daniel Örlund skulle sparke ut, men skjøt ballen i Sogndals Rune Bolseth. Ballen kom i retur, og gikk i tverrliggeren og ned på streken. Lerkendal holdt pusten, men situasjonen endte lykkelig - sett med Rosenborg-øyne.

Seks minutter seinere var det drama i motsatt ende. Tore Reginiussen fyrte av et skudd fra cirka 25 meter etter et lekkert raid. Ballen gikk i mål, og Rosenborg ledet 1-0.

Fram til pause dreide alt seg om Rosenborg. Sogndal forsvarte seg med elleve mann på egen banehalvdel og satset på kontringer. Ikke minst var den ghanesiske tilveksten Gilbert Koomson (18) positiv. Han er på lån fra den thailandske klubben Tero Sasana.

- Det var deilig med tidlig scoring. Men Sogndal ligger lavt, og er vanskelige å trenge igjennom, erklærte Reginiussen i pausen.

Dyp midtbane
Rosenborg byttet innpå Mikkel «Mix» Diskerud i 2. omgang. Han vant nylig Gold Cup med USA, og gikk inn i en dyp midtbanerolle.

Hva sportslig leder Erik Hoftun noterte seg der han satt på pressetribunen, blir naturligvis spekulasjoner. Men «sjansesløseri» bør ha vært ett av stikkordene.

Da timen var gått, ville Alexander Søderlund gjøre noe med dette. Han headet ballen i mål, men ble avblåst for offside. TV-bildene viste at avgjørelsen var feil. Dommer Tom Harald Hagen ble pepet ut.

Rosenborg hadde ballen mest i hele kampen, men det så lenge ut til at det skulle bli med scoringen til Reginiussen.

Fire minutter før slutt satte Nicki Bille Nielsen spikeren i kista. Han sørget for 2-0. Det var ikke en scoring for mye på Lerkendal i kveld.

For å si det mildt.

Neste helg venter toppoppgjør mot Strømsgodset i Drammen.