AVIKLES:  Rosenborg kan starte opp igjen i Trøndelag. Dette bildet er fra 2012. Foto: NTB Scanpix
AVIKLES: Rosenborg kan starte opp igjen i Trøndelag. Dette bildet er fra 2012. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rosenborg legges ned - vil starte nytt ishockeylag

- Vi har noe på gang.

Styret i Rosenborg Hockey har bestemt seg for å avvikle klubben etter at den ikke fikk eliteserielisens. Nå ser hovedtreneren på muligheten for å starte et nytt lag i Trøndelag.

 - Vi har landets største rekruttering på hockeyfronten i Trondheim nå, og den må vi ta vare på, sier Rosenborg-trener Jan Morten Dahl til NRK.

For Rosenborg Hockey Elite var det ikke bærekraftig å drive videre i 2. divisjon. Det er på dette nivået en ny klubb eventuelt må starte.

- Vi har jobbet parallelt med dette de siste ukene, så vi har noe på gang, bekrefter Dahl.

Avslag I forrige uke ble det endelig avgjort at Rosenborg ikke fikk eliteserielisens for sesongen 2014/15. Det skjedde på grunn av klubbens økonomiske situasjon og at RIHKs lisenssøknad ikke var tilfredsstillende.

Adresseavisen skriver at det var fullt kaos da Rosenborg skulle vedta å avvikle klubben under årsmøtet mandag. Likevel ble det til slutt flertall for å legge ned klubben.

Vinner av 1. divisjon sist sesong, Manglerud, har fått tilbud om Rosenborgs plass i eliteserien kommende sesong. Oslo-klubben har frist til onsdag med å levere inn komplett lisenssøknad for spill på toppnivå.

(NTB)