Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg lekte med Lyn

Rosenborg var i en helt annen klasse enn Lyn på Ullevål. Trønderne vant 3-0 og storkoste seg i hovedstaden. Dagbladet.no fulgte kampen direkte!

- Vi tar ikke poeng. Vi er dårlig både defensivt og offensivt i dag, og RBK er best innenfor begge 16-meterne. Men: Vi prøver å se positivt på det, oppsummerte Lyn-kaptein Tommy Berntsen etter kampen. Da hadde han blitt snurret rundt med av kjappe RBK-føtter i 90 minutter og fått oppleve hva det vil si å være totalt underlegen. Mye er forandret fra sist gang disse lagene møttes i hovedstaden (da ble det 3-2 til Rosenborg) - denne gange var det bare ett lag på banen.

Som vanlig fra RBK

For 25. gang på rad vant Rosenborg mot Lyn, som må bla tungt i historiebøkene for å finne siste seier: 1968.

Tross visse åpningsproblemer og en rekke brente sjanser, lekte Rosenborg seg til sin sjette seier av de sju siste oppgjørene mot Lyn. Trønderne var nesten like gode før pause som mot Brann sist uke, men en vesentlig ting manglet. Effektivitet. Trønderne skapte sju gode målsjanser, men Harald Martin Brattbakk måtte ha sin tredje før han klarte å få ballen i mål.

God George

Christer George parkerte Tommy Berntsen på venstresiden og la perfekt inn til storscoreren. Sesongens fjerde fulltreffer satt etter 43 minutters spill. George hadde en god kveld på kanten, og satte inn 2-0 fire minutter etter hvilen. Frode Johnsen spilte ballen enkelt og fikst over Lyn-forsvaret, og Christer George lurte en ellers god Thomas André Ødegaard.

Ti minutter senere var Fredrik Winsnes på farten, også det etter et fint gjennomspill. Christer Basma serverte, Winsnes økte til 3-0.

En lek

Rosenborg inntok igjen tabelltoppen, og virker svært godt rustet for å bli der. Selv om Åge Hareides gutter surret bort en haug med målsjanser søndag kveld, scoret de til slutt og tillot seg å gjøre en kald og regntung kveld til en munter lek foran et glissent Ullevål stadion. Det er morsomt å spille mot så dårlig motstand -en gang i mellom.

Lyn-spillere har ifløge NRK hintet frempå et trenerbytte. Det er neppe der problemet ligger. Mot Rosenborg kunne Teithur Thordason satt innpå seg selv og hevet prestasjonene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media