HERJET: Matthias Vilhjalmsson og Rosenborg var overlegne mot Sandefjord.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
HERJET: Matthias Vilhjalmsson og Rosenborg var overlegne mot Sandefjord. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Eliteserien, Rosenborg - Sandefjord

Rosenborg lekte med Sandefjord - 15 magiske minutter avgjorde

I rute til Champions League-kvalifisering.

Rosenborg - Sandefjord 5-1 (4-0)

(Dagbladet): Rosenborg går inn i en tøff periode på fotballbanen, med både serie og Champions League-kvalifisering. Trønderne ser imidlertid ut til å ha prikket inn storformen.

I alle fall om vi skal dømme ut fra dagens kamp mot Sandefjord. På Lerkendal regelrett lekte Rosenborg med motstanderen. I løpet av 15 minutter scoret de fire mål - og Sandefjord hadde lite å stille opp med.

- En bra kamp av oss. Relasjonene fungerer, og vi kan jobbe i stort tempo. Da blir det vanskelig for andre å henge med. De siste tre har vi scoret 11 mål, det er bra. Nå skal vi ta oss videre i Europa, sier Pål André Helland til Max.

Mareritt

Til tross for at lagene var nokså jevnspilt, klarte Rosenborg å avgjøre kampen allerede i løpet av den første halve timen.

Det var Matthias Vilhjalmsson som startet det hele etter 23 minutter. Pål Andre Helland sendte ballen inn foran mål, der islendingen skled ballen i nettmaskene.

Med det gikk Vilhjalmsson forbi Nicklas Bendtner som Rosenborgs toppscorer for sesongen. Det holdt imidlertid ikke lenge.

Dansken fikk nemlig sjansen fra ellevemetersmerket få minutter senere, etter at Victor Bindia handset i eget felt. Bentner satte ballen sikkert i mål.

- Høy klasse

Men det ble altså bare verre for Sandefjord før pause.

Bare et par minutter etter straffescoringa var Rosenborg på ferde igjen. Jørgen Skjelvik la en lekker pasning bak Sandefjord-forsvaret. Mike Jensen rundet forsvaret, og plukket ballen, og satte den enkelt i mål.

Så scoret de igjen. Vegard Eggen Hedenstad la på til 4-0 og gjorde slutt på 45 marerittminutter for Sandefjord. Det var etter en lekker kontring, der Jensen la ballen over på motsatt kant, der Helland lekent hoppet over ballen og åpnet for Vegard Eggen Hedenstad.

Hedmarkingen satte ballen sikkert i mål.

- Det der holder høy klasse. En god, gammeldags Rosenborg-kontring, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

- Den var fin den. Det var den letteste saken i verden for meg å sette den, men Vegard kommer, og det forventer ikke keeperen, kommenterer Helland.

Trøstemål

Sandefjord gjorde endringer i formasjonen før pause. Og som i omgangen før, var de til tider helt på høyde med vertene.

Men med 15 minutter igjen slapp de inn nok et baklengsmål.

Vegard Eggen Hedenstad ble tomålsscorer da han avsluttet med en frekk lobb - trolig ment som et innlegg - som satt som limt oppe i hjørnet.

- Dette var godt, selvfølgelig, det er ikke hver dag jeg scorer to mål. Men det viktigste er at vi gjør en god kamp. Jeg burde si at målet var bevisst, men jeg treffer'n bak der. Litt tur skal man ha, men jeg synes det var en god scoring likevel, sier Vegard Eggen Hedenstad til Max.

Sandefjord fikk et trøstemål i sluttminuttene, signert Flemur Kastrati.