Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg må kutte 30 millioner

Ti ansatte må gå etter kjempeunderskudd.

26,3 MILLIONER I UNDERSKUDD: Rosenborgs konsernresultat for 2011 viser et kjempeunderskudd, som får drastiske konsekvenser for organisasjonen. 
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .
26,3 MILLIONER I UNDERSKUDD: Rosenborgs konsernresultat for 2011 viser et kjempeunderskudd, som får drastiske konsekvenser for organisasjonen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer

Rosenborg må kutte 30 millioner etter et anslått underskudd i fjor på 26,3 millioner kroner. Det kan gå mot oppsigelser.

- Styret i Rosenborg har besluttet å redusere kostnadene med 30 millioner kroner. Det bekrefter både styreleder Terje Svendsen og konstituert daglig leder Tove Moe Dyrhaug overfor adressa.no.

RBKs foreløpige konsernresultat viser et underskudd for 2011 på 26,3 millioner kroner, som er enda svakere enn 2010-resultat. Da var underskuddet på 21,9 millioner kroner.

Ifølge Svendsen er det først og fremst inntektene knyttet til kampdager som har sviktet. Klubben forventer ikke at dette vil bedre seg på kort sikt, og vedtok i går kveld å sette i gang innsparingstiltak.

Antall ansatte vil reduseres med rundt ti årsverk, men ønsker å løse det ved frivillig avgang. I perioden 26. januar til 18. februar vil alle fast ansatte få mulighet til å søke om sluttpakke.

- Alle avdelinger i klubben vil bli berørt av nedskjæringene, men det er beregnet at rundt halvparten av kostnadsreduksjonen skal skje i sportslig avdeling, ifølge Moe Dyrhaug.

Påtroppende daglig leder Hroar Stjernen sier i en kommentar til VG Nett at han ikke kan uttale seg om saken ettersom han ikke begynner i jobben før i mars.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media