Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg må spille for tomme tribuner

Antiklimaks i Wien for Mix & co.

KLARE FOR EUROPA: Men oppgjøret i Wien vil føles som en treningskamp for RBK, uten publikum på tribunen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KLARE FOR EUROPA: Men oppgjøret i Wien vil føles som en treningskamp for RBK, uten publikum på tribunen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): RBK-spillerne gleder seg til god atmosfære og fullt trøkk fra tribunen i høstens seks Europa League-kamper.

- Disse seks kampene framover blir utrolig morsomme å spille, sa Mikkel Diskerud etter å ha sendt Rosenborg til gruppespillet på bekostning av Legia Warszawa torsdag kveld.

Straffes hardt Åpningskampen mot Rapid i Wien 20. september blir imidlertid et antiklimaks. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har nemlig bestemt at kampen skal spilles for lukkede dører, altså uten publikum.

Det er konsekvensen etter omfattende supporterbråk i Saloniki 23. august, da Rapid og PAOK møttes til den første kampen i playoffen. Rapid er også ilagt en bot på 75 000 euro for det som skjedde.

Hjemmelaget PAOK er ilagt en bot på 150 000 euro.

Kan bli kastet ut Forseelsene innebærer ulovlig bruk av pyroeffekter, kasting av gjenstander inn på banen, invasjon av banen og ordensforstyrrelser.

Begge lag er dessuten idømt en betinget straff som er enda strengere. Den innebærer at klubbene vil bli diskvalifisert fra pågående Uefa-turneringer — og første påfølgende Uefa-turnering de kvalifiserer seg for innen fem år.

Den betingede dommen har en prøvetid på tre år.

Klubbene har også tre dagers ankefrist fra torsdag 28. august.

RBK sliper straff Også på Lerkendal torsdag kveld ble det brukt pyroeffekter på tribunen, og et sete ble satt i brann. Alt skjedde imidlertid på Legia-fansens området, hvilket betyr at Rosenborg slipper sanksjoner.

I Uefa-turneringer er det slik at bortelaget selv har ansvaret for oppførselen til sine supportere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media