Rosenborg må spille ved Svartehavet

Bortekampen flyttes på grunn av kulde.

(Dagbladet.no): Ledelsen i Zenit St. Petersburg er redde for at sprengkulde skal ødelegge for returkampen mot Rosenborg.

I dag ble det klart at trønderne møter Erik Hagens klubb i UEFA-cupens tredje runde.

Onsdag 15.februar tar Rosenborg imot russerne på Lerkendal, mens uka etter skulle returkampen etter planen gå på St. Petrovsky stadion.

Flyttes til varmere strøk

I kveld melder nettstedet rbkweb.com at kampen vil bli flyttet til byen Krasnodar ved Svartehavet.

Kuban stadion i Krasnodar tar i underkant av 30.000 tilskuere, men flesteparten av setene vil trolig stå tomme når Rosenborg kommer på besøk.

Avstanden mellom St. Petersburg og Krasnodar er så lang at det er tvilsomt om et stort antall Zenit-supportere vil ta turen til kampen.

Det er ikke første gang at hjemmebanen til FC Kuban blir brukt som erstatning for russiske lag på vinterstid. Da Russland spilte mot Estland i VM-kvalifiseringen i november i fjor, brukte også landslaget stadionet ved Svartehavet.

Foto: Google Earth
Foto: Google Earth Vis mer

Er kampflyttingen en fordel eller en ulempe for Rosenborg? Si din mening!

SOMMERVÆR: Zenit-ledelsen frykter sprengkulde, og flytter derfor returkampen i UEFA-cupen til mildere klima ved Svartehavet.
30.000: Slik ser det ut når over tjueåtte tusen tilskuere fyller Kuban Stadion i Krasnodar. Når Zenit og Rosenborg møtes der i februar, kan det bli glissent.