Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg måtte trene i finlandshetter

Går for ran mot Leverkusen i morgen ...

PAKKET INN: Rade Prica og Simen Wangberg forsøkte å holde varmen under dagens trening på Lerkendal. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
PAKKET INN: Rade Prica og Simen Wangberg forsøkte å holde varmen under dagens trening på Lerkendal. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nils Arne Eggens vikarperiode på Lerkendal nærmer seg slutten. Om drøyt to uker overlater han roret til Jan Jönsson.

I morgen kveld vil han for siste gang lede sitt Rosenborg i Trondheim, når seriemesterne møter Bayer Leverkusen i Europa League.

- Jeg liker særdeles godt å vinne fotballkamper, men det har ikke slått meg engang at dette vil være min siste kamp på Lerkendal, sier Eggen.

Minusgrader Ifølge værmeldingene vil det bli kaldt i morgen kveld, svært kaldt. Kanskje helt ned mot 15 minusgrader. Hvis det blir så kaldt, vil Eggen kle på gutta sine som en omsorgsfull mor.

- Vi har sjekket med langrennsfolket, og de har sånne pannebånd som er smale over panna og breie over ørene, sier Eggen.

I dag trente spillerne med finlandshetter. Ifølge Haakon Schwabe, medisinsk koordinator i klubben, er det høyaktuelt å bruke dem i morgn også.

- Ja, om det er så kaldt som nå, blir det slik, sier han til Adressa.no.

Ved siden av treneren sitter RBK-kaptein Mikael Dorsin. Han tenker ikke så mye på hva slags vær de kan møte.

- Den kaldeste kampen min var kanskje i fire-fem minusgrader, mot Panathinaikos for noen år siden. Men sånt er glemt når kampen er i gang, vi kjenner det kanskje litt på oppvarmingen, sier Dorsin.

På motsatt trenerbenk Eggens aller siste Rosenborg-kamp går i Hellas 16. desember. Aris er hans siste motstander, før han legger trenerstøvlene på hylla. For denne gang i hvert fall.

Trenerlegenden har nemlig fortalt at han ikke føler seg ferdig, han ser ikke bort fra at han kommer tilbake. Fredrikstad er lansert som en mulighet, sammen med sønnen Knut Torbjørn.

Under dagens pressekonferanse ble Eggen senior spurt om han kan tenke seg å fortsette som trener.

- Ja, men det tror jeg ikke vi skal ta på en pressekonferanse før en kamp. Men jeg kan si at dette året har gitt meg mersmak. Så får vi se om jeg kommer tilbake til Lerkendal og sitter på den andre benken. Det har jeg gjort en gang før, og da ble jeg valgt til dagens Rosenborg-gutt, tror jeg. Vi vant vel 4-0, i 1987.

TITT-TEI: Anthony Annan koste seg helt sikker på Lerkendal i dag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TITT-TEI: Anthony Annan koste seg helt sikker på Lerkendal i dag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Det året var Eggen Moss-trener.

Ikke hørt noe fra FFK Han vil ikke si noe særlig om at han er koblet til en trenerjobb i nabobyen.

- Hvor det kommer fra? Jeg har i hvert fall ikke hørt noe fra Fredrikstad, sier Eggen.

Men først altså Bayer Leverkusen - et lag som rundspilte Rosenborg og vant 4-0 i Tyskland.

I morgen må de hvitsorte også overkomme en marerittstatistikk: RBK vinner svært sjelden i desember.

Selv om RBK ligger sist i gruppa, kan de fortsatt gå videre. Med seks poeng på de to siste kampene vil de være oppe i ni, det kan holde om også andre resultater går trøndernes vei.

- Med to seire er jo den teoretisk mulighet stor, så med seier i morgen er vi med. Og vi tror alltid at vi kan vinne fotballkamper, sier Eggen.

Slik starter RBK: Daniel Örlund - Mikael Lustig, Mattias Bjärsmyr, Vadim Demidov, Mikael Dorsin - Markus Henriksen, Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred - Morten Moldskred, Steffen Iversen, Rade Prica.

KALD AVSKJED: Nils Arne Eggens siste kamp som Rosenborg-trener på Lerkendal kan bli en kald opplevelse. Derfor vurderer han å sende Mikael Dorsin & co. på banen med pannebånd. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
KALD AVSKJED: Nils Arne Eggens siste kamp som Rosenborg-trener på Lerkendal kan bli en kald opplevelse. Derfor vurderer han å sende Mikael Dorsin & co. på banen med pannebånd. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!