Rosenborg med 30 millioner i minus

- Riktig å investere, mener klubben.

Driften av Rosenborg hadde i fjor et reelt underskudd på 30 millioner kroner. I tillegg har innholdet på bankboka krympet fra 120 til 38 millioner.

Tallene som presenteres for medlemmene på tirsdagens årsmøte er ikke fullt så dramatiske.

Bedring i vente

På grunn av ekstraordinære inntekter reduseres underskuddet til 14 millioner kroner. Det skyldes momsrefusjon på 10 millioner, samt rene inntekter fra mesterligaspill i 2005 på nærmere 6 millioner.

- Jeg kan bekrefte at tallene stemmer. Men allerede neste år vil RBK gå med et langt mindre underskudd, og i 2008 er det sannsynlig at dette tallet går i null, sier klubbdirektør Nils Skutle til Adresseavisen.

- Riktig å investere

Han begrunner stygge regnskapstall med avskrivning av spillerkontrakter tilsvarende om lag 11 millioner, og klubbens ønske om å holde den sportslige satsingen oppe.

- Vi kunne sikkert fått til et plussbudsjett. Men da måtte vi solgt unna spillere og bremset satsingen vår på spillerutvikling. Vi føler at det er riktig å investere i laget med tanke på at vi skal forsøke å kvalifisere oss for mesterligaen til høsten, forklarer Skutle.

(NTB)

STYGGE REGNSKAPSTALL: Men Nils Skutle fortviler ikke over underskuddet. - Vi kunne sikkert fått til et plussbudsjett, sier han. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
STYGGE REGNSKAPSTALL: Men Nils Skutle fortviler ikke over underskuddet. - Vi kunne sikkert fått til et plussbudsjett, sier han. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer