Rosenborg med toppserieseier nummer 500

Sapara, Olsen og Tettey fikset biffen borte mot Glimt.

ÅPNET BALLET: Marek Sapara (t.v.) fant åpningen for Rosenborg med et frispark tidlig i annen omgang.Foto:  Anders Vanderloock / SCANPIX
ÅPNET BALLET: Marek Sapara (t.v.) fant åpningen for Rosenborg med et frispark tidlig i annen omgang.Foto: Anders Vanderloock / SCANPIXVis mer

||| BODØ (Dagbladet.no): Bodø/Glimt - Rosenborg 0-4.

Før kveldens kamp mot Bodø/Glimt jaktet Rosenborg på en rekord - å bli første norske lag med 500 toppserieseire.

Men det løste seg ikke fra start for trønderlaget.

RBK framsto som tamme offensivt i 1. omgang, og skapte lite. Samtidig nektet de Glimt å komme til sjanser, og 0-0 sto til pause.

- Det blir litt «hawaiifotball» i første  omgang. Dette skyldes en kombinasjon av at vi er dårlige og uheldige, og at Glimt gjør det vanskelig for oss, sier RBKs Trond Olsen.

Bodø/Glimts Christian Berg mener at Bodø/Glimt var på høyde med Rosenborg i 1. omgang.

- Vi spiller én grei og én katastrofal omgang. Vi henger med helt til vi pådrar oss et unødvendig frispark, som Rosenborg scorer på. Etter henger vi med hodet, og spiller som om kampen er tapt, sier en skuffet Berg.

Dommeren i fokus
Likevel var ikke 0-0 et helt rettferdig pauseresultat.

Den omstridte dommeren Svein Erik Edvartsen, som dømte flere kontroversielle straffespark i fjor, gjorde en kjempebrøler, da han blåste offside mot Rade Prica etter et tilbakespill fra Bodø/Glimts Stian Theting.

Prica ble meid ned av Pavel Londak, som skulle hatt rødt kort, og ble snytt for en klar straffe.

DANSET SEG TIL SEIER:Alexander Tettey og Didier Konan Ya bega seg ut i lekne bevegelser etter førstnevntes ene av to scoringer mot Bodø/Glimt.
Foto: Anders Vanderloock / SCANPIX
DANSET SEG TIL SEIER:Alexander Tettey og Didier Konan Ya bega seg ut i lekne bevegelser etter førstnevntes ene av to scoringer mot Bodø/Glimt. Foto: Anders Vanderloock / SCANPIX Vis mer

Trist gjensyn med Olsen
Da lagene entret kunstgresset på Aspmyra etter pause, fikk vi et gjensyn med det Rosenborg-maskineriet vi er vant til å se.

Etter 52. minutter leverte Marek Sapara en frisparkperle fra 25 meter, på samme måte som han har gjort så mange ganger i RBK-trøya. 0-1.

- Rosenborg har en rekke fantastiske fotballspillere, og når man setter ballen i krysset fra 25 meter er det vanskelig å forsvare seg mot, sier Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen.

Etter 68. minutter viste Rosenborg nok et flott angrep, da Trond Olsen spilte vegg med Rade Prica på venstrekanten, og dundret ballen sikkert inn bak Londak til 0-2.

Det ble med andre ord et trist gjensyn med deres gamle helt for Glimt-fansen.

Ett lag på banen
I annen omgang var det bare ett lag som gjaldt.

Alexander Tettey fikk notert seg for to scoringer, og reiste sammen med laget hjem til Trondheim med en komfortabel 4-0-seier i bagasjen.

Rosenborgs svenske trener Erik Hamrén sier til Dagbladet at han er fornøyd med kampen, selv om førsteomgangen ikke var spesielt bra.

LITE SENTIMENTAL: Trond Olsen herjet på Aspmyra i fjor, og tegnet seg på scoringslista i returen som Rosenborg-spiller. Kåre Ingebrigtsen takker sin tidligere elev for kampen.Foto: Anders Vanderloock / SCANPIX
LITE SENTIMENTAL: Trond Olsen herjet på Aspmyra i fjor, og tegnet seg på scoringslista i returen som Rosenborg-spiller. Kåre Ingebrigtsen takker sin tidligere elev for kampen.Foto: Anders Vanderloock / SCANPIX Vis mer

Dagens tap sendte Bodø/Glimt ned til en foreløpig 14. plass i Tippeligaen, og Kåre Ingebrigtsens hodebry fortsetter.

- Slutten av 2. omgang er rett og slett pinlig. Vi driter oss loddrett ut, og Rosenborg får stå og spille five-a-side på vår halvdel, sier Christian Berg.

Bodø/Glimt har vist flere ganger i år at de sliter med å reise seg i kamper hvor motstanderen scorer først. Kåre Ingebrigtsen sier at laget vil jobbe med å klare den mentale delen av dette, og å kunne løfte seg etter baklengsmål.

- Fint å se på tabellen

Rosenborg sikret seg med kveldens seier sin 500. seier i toppserien, av 950 spilte kamper totalt, og er ligger fortsatt ubeseiret på toppen av Tippeligatabellen.

- Det er klart det er fint å se på tabellen når man leder, men det er for tidlig å ta noen konklusjoner ut i fra tabellen nå, sier Erik Hamrén, som avviser at det var et taktisk grep å si at «det er urealistisk å tippe på gull til Rosenborg i år» før sesongen.

- Kall det gjerne en klisjé, men vi har tatt en kamp av gangen, og derfor har vi vært gode. Vi har nullstilt oss til hver kamp, og prestert godt, avslutter Hamrén.