Rosenborg mot Europa-avansement

Banket Ekranes i intertotocupen.

Rosenborg-drømmen om UEFA-cupspill til høsten lever i beste velgående etter at Ekranas ble slått 3-1 søndag.

Litauerne ble ingen skikkelig målestokk for Rosenborg. Erik Hamrén og co. kunne nesten ikke bedt om en bedre start på intertotocupen enn 3-1-seieren de fikk i første kamp i annen runde.

Rosenborg brukte ikke lang tid på å markere seg på gressmatta i Ekranas. Etter tre minutter var Roar Strand for første gang frampå, men Bogdan Stefanovic i hjemmeburet reddet.

Ti minutter senere kunne han ikke gjøre noe med den norske veteranen. Strand steg til værs og headet Didier Konan Yas corner i mål til 1-0, men gammel barnelære sier at motstanderen ofte scorer like etter et mål.

Så også i Ekranas. Mens de hvite og svarte fra Trondheim fortsatt var i scoringsrus utlignet Egidijus Varnas etter flott spill på høyrekanten.

Men det var Rosenborg som hadde spillet, og etter en halvtimes spill kunne Alejandro Lago juble over 2-1-scoring, etter nok en corner fra Konan Ya.

Etter hvilen sank tempoet i spillet, og Rosenborg holdt god kontroll over kampen. Midtveis i omgangen satte Yssouf Koné den velkjente spikeren i kista med 3-1 etter flott spill av unggutten og innbytter Jo Sondre Aas.

Dermed er Rosenborg så godt som klare for tredje runde i Intertotocupen. Returkampen på Lerkendal bør ikke by på de store problemene.

INTERTOTO-JUBEL: Rosenborg leverte varene mot litauiske Ekranes i Vilnius. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
INTERTOTO-JUBEL: Rosenborg leverte varene mot litauiske Ekranes i Vilnius. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

(NTB)

Rosenborg mot Europa-avansement