Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg mot kjempeunderskudd

15-17 millioner kroner i minus.

 UNDERSKUDD:  Rosenborg går mot et underskudd på 15-17 millioner kroner dette året.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
UNDERSKUDD: Rosenborg går mot et underskudd på 15-17 millioner kroner dette året. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg går mot et underskudd på 15-17 millioner kroner. Det er dobbelt så stort som forventet, men allerede neste år regner RBK å gå i balanse.

Årets sesong ble sportslig litt midt på treet med annenplassen i serien etter en solid høstinnspurt. Økonomisk ble derimot underskuddet vel stort.

- Vi har kontroll på kostnadene, sier RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug til rbkweb.no.

Det er en inntektssvikt på 4 millioner kroner og ekstraordinære kostnader på 5-7 millioner kroner som er årsaken til at prognosene viser at konsernet vil tape langt mer enn de budsjetterte 6 millioner kroner.

Billettsalget har sviktet mest og har falt fra 35 til 26 millioner kroner. I de ekstraordinære kostnadene ligger sluttpakker til Per Joar Hansen og Bård Wiggen, et forlik med tidligere RBK-trener Jan Jönsson og et krav fra investoren Arthur Buchardt.

- Vi er fortsatt den klubben med absolutt størst inntekter i Norge. Det er mange utfordringer i norsk fotball, men vi er best stilt av eliteserielagene, sier hun.

For å komme i balanse er planen å kutte kostnadene til sportslig avdeling med 10 millioner kroner. 15. desember blir RBK-styret forelagt neste års budsjett.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media