SISTE SJANSE: Rosenborg og trener Kåre Ingebrigtsen fikk i dag vite hvem de møter i playoff til Europa League. Svaret er Austria Wien. Foto: SAKIS SAVVIDES / NTB scanpix
SISTE SJANSE: Rosenborg og trener Kåre Ingebrigtsen fikk i dag vite hvem de møter i playoff til Europa League. Svaret er Austria Wien. Foto: SAKIS SAVVIDES / NTB scanpixVis mer

Rosenborg møter Austria Wien i Europa League

- En ok trekning.

(Dagbladet): Rosenborg møter Austria Wien fra Østerrike i siste kvalifiseringsrunde i Europa League. Det ble klart etter dagens UEFA-trekning.

Dermed unngikk de noen av de antatt tøffeste lagene.

- Det er en ok trekning. Det må de være fornøyd med, sier Dagbladet-kommentator Morten Pedersen, som mener det viktigste er å riste av seg skuffelsen over at de ikke fikk muligheten til å kvalifisere seg til Champions League.

Pål André Helland var tydelig på hvem han ønsker som motstander da han snakket med NRK før trekningen:

- Rent personlig ser jeg helt at vi får Slovan Librevic eller Austria Wien. Det er to lag vi er bedre enn på papiret, uttalte Helland til statskanalen.

Han fikk det altså som han ville.

- Det blir en tøff kamp. Vi vet ikke så mye om dem, men det er fint å avslutte hjemme. Vi har aldri røket ut av en dobbeltkamp når vi har spilt hjemme sist, så det er deilig. Det er sånn jeg liker det, sier Helland til NTB etter trekningen.

-- Men det var en god trekning. Det var fint å unngå PAOK og St.EtienneGod trekning. Fint å unngå PAOK og Saint-Étienne. De (Australia Wien journ.anm.) var mitt førstevalg, skriver Helland i en SMS til Dagbladet.

Fornøyd

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er også fornøyd med trekningen.

- Det tror jeg var en ålreit trekning for oss. Både at vi får bortekamp først og at vi ikke trenger å reise så veldig langt, sier trener Kåre Ingebrigtsen til Rosenborgs hjemmeside.

- Austria Wien er en motstander vi har litt kontroll på, og jeg tror vi er ganske jevngode. Det blir nok litt 50-50 hvem som har dagen. Nå handler det først og fremst om å ta med oss et veldig godt resultat borte, men vi er veldig fornøyd med å få muligheten til å avgjøre det selv hjemme, sier treneren.

Austria Wien topper hjemlig liga etter to kamper spilt. Trener Thorsten Fink har dette å melde ifølge UEFA:

- Jeg har spilt mot Rosenborg tidligere. Det er en vanskelig motstander, men de er ikke uslåelige.

Rosenborg kunne møte følgende lag i trekningen: Austria Wien, AZ Alkmaar, PAOK, Slovan Liberec og Saint-Étienne.

Det ble ikke noe gjensyn med de tidligere RBK-spillerne Markus Henriksen i AZ eller duoen Alexander Søderlund og Ole Selnæs som spiller i Saint-Étienne.

Trønderne så ut til å gå videre til Champions League-kvalifiseringen etter 2-1-seier over APOEL hjemme på Lerkendal, men tre scoringer på overtid i returoppgjøret knuste drømmen om en etterlengtet deltakelse i den gjeveste klubbturneringen.

Nordmennene irriterte seg veldig over oppførselen til motstanderlaget, som også skal ha drapstruet RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Eneste fra Norge

Rosenborg kan bli det eneste norske innslaget i Europa League. Tidligere har Stabæk, Odd og Strømsgodset røket ut av kvaliken.

Kampene blir spilt 18. og 25. august. Rosenborg har bortekamp først.