TREMÅLSSCORER: Christian Gytkjær hadde scora tre mål på 16 minutter i førsteomgangen. I andreomgangen så det tamt ut. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TREMÅLSSCORER: Christian Gytkjær hadde scora tre mål på 16 minutter i førsteomgangen. I andreomgangen så det tamt ut. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Rosenborg nær totalkollaps i sjumålsfest:
- Det skal ikke skje

Nær sinnssyk opphenting på Åråsen av Lillestrøm.

Lillestrøm - Rosenborg 3-4 (0-4) (Dagbladet): Rosenborg så ut til å kjøre fullstendig over Lillestrøm på Åråsen, etter å ha gått til pause med en firemålsledelse.

Så kom det som liknet en skikkelig kollaps etter hvilen, da hjemmelaget scoret to raske mål - og tok over kontrollen på kampen.

Rosenborg fikk kritikk da de slapp inn et mål på hjemmebane mot APOEL. Da de heller ikke maktet å score på bortebane mot det kypriotiske laget, endte det opp med at serielederne røk ut av Champions League-kvalifiseringen.

Så da trønderne for alvor svarte med fire bortemål til pause, var det ikke overraskende at tremålsscorer Christian Gytkjær fikk spørsmål om hvordan det var, før han gikk inn til den velfortjente hvilen.

- Det her er så deilig, svarte dansken med et eneste stort glis.

Lite visste han at kampen skulle utvikle seg til å bli svært nervepirrende for de tilreisende spillerne og supporterne.

Lillestrøm-tabber

Dog, det første målet må nok LSK-spillerne Marius Lundemo og Arnold Origi ta på seg ansvaret for. Lundemo feilet først med å spille ballen bakover på banen til Amundsen, og Gytkjær snappet opp lærkula.

MÅTTE HENTE BALLEN FIRE GANGER: Lillestrøm slet i førsteomgangen, og måtte hente ut ballen hele fire ganger bak Origi. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MÅTTE HENTE BALLEN FIRE GANGER: Lillestrøm slet i førsteomgangen, og måtte hente ut ballen hele fire ganger bak Origi. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Fra spiss vinkel klinka han til, men Origi så ut til å redde. Det gjorde han ikke, da ballen skled mellom bena hans, og omtrent i sakte film inn i mål.

Da hadde Rosenborg tilsynelatende full kontroll, og kjørte over Lillestrøm de påfølgende minuttene.

- Pinlig

For bare sju minutter senere scora Gytkjær sitt andre, da han etter en corner stupte ballen i mål.

Bortelaget var virkelig på hugget på Åråsen i kveld, og roet virkelig ikke ned spillet. Et vakkert angrep etter 34 minutter sørget for at de svartkledde gjestene økte ledelsen, etter at Konradsen, Jensen og Midtsjø trillet ball rundt de gule og svarte, før ballen ble sendt via Svensson til Gytkjær, som enkelt kunne sette sitt tredje for kvelden.

Da Fredrik Midtsjø økte ledelsen til 4-0 før pause, så det helmørkt ut for hjemmelaget, og Frode Kippe kalte det hele «pinlig» i pauseintervjuet med TV 2.

Våknet etter fansens oppmuntring

Lillestrøm-fansen sang høyt i forsøk på å oppmuntre heltene sine. Det så ut til å funke. For etter å ha fått sett vakker Rosenborg-fotball de første 45 snudde det nemlig totalt de siste.

For tross bortelagets dobbelsjanse to minutter ut i omgangen, var Lillestrøm et helt annet lag ute på gressmatta etter hvilen. Sju minutter ut i omgangen så det ut til at vi kunne være vitne til en sensasjonell opphenting, da Erling Knudtzon umarkert og uforstyrret fikk løpe inn reduseringen.

Da våknet Knudtzon, som minutter senere klinka avgårde et knallhardt skudd fra hjørnet av 16-meteren. Uheldigvis for hjemmelaget gikk det utenfor, men det viste at Lillestrøm var gira på å jobbe seg inn i kampen igjen.

Like etter fikk Lillestrøm et korrekt annulert mål, men det så ut til at assistentdommeren kan ha brukt video for å bekrefte dette, for målet ble først godkjent av dommerteamet.

Det tok litt tid, men hjemmelaget jobba seg iherdig inn i kampen. Og da Malaury Martin dundra inn 2-4-scoringa, begynte nok bortesupporterne å skjelve i buksa.

- Nå skjelver «bruttern»

Det jevnet seg mer ut i omgangen, men ett minutt før fulltid var vi ett skritt nærmere å være vitne til en forferdelig Rosenborg-kollaps, da Mohamed Ofkir satte inn 3-4-reduseringa.

- Nå skjelver «bruttern» i buksene, utbrøt TV 2s kommentator etter at Ofkir banka inn en retur fra to meter.

De svarte og gule presset på de fire minuttene som var lagt til på Åråsen, og supporterne og spillerne hadde for alvor våknet.

- Voldsom takling

Dessverre for hjemmelaget var det nettopp det de gjorde litt for sent, og klarte aldri å hente Rosenborg helt opp.

Frode Kippe ga alt i kampen, i håp om å redde poeng. Det endte opp med to gule og resten av kampen fra sidelinja, da han knallhardt takla Konradsen.

- Voldsom takling. Med ti sekunder igjen på klokka skal man ikke kaste seg inn sånn, sa TV 2-kommentator Jesper Mathisen.

Konradsen kom seg opp, og kunne gledelig feire tre poeng med resten av laget minuttet etterpå, i det som ble en heldramatisk kamp.

- Vi ødela litt for oss i første da vi slapp inn fire. Vi kom i gang litt seint. vi tok en skikkelig runde i pause, og skjønte at vi ikke kunne tape med åtte mål, sa Frode Kippe etter kampen til TV 2.

- Det skal ikke skje

Rosenborgs Fredrik Midtsjø ble matchvinner for bortelaget. Det hadde han ikke trodd i pausen slik resultatet var da.

- Vi leder 4-0 og føler at vi har kontroll. Så skjer det noe vi ikke klarer å forklare. Vi blir tatt i bakrom og henger ikke med, det skal ikke skje, sa Midtsjø til TV 2.

Han synes det var greit nok med tre poeng, men innrømmer at laget presterte altfor dårlig.

En annen som var skuffa, var Lillestrøms keeper, Arnold Origi. Han tar på seg skylda for 0-1-målet, og er overbevist om at det er nettopp hans tabbe som gjør at laget hans tapte kampen.

- Jeg er veldig skuffa. Forsvaret jobber bra, men så har de en keeper bak som ikke klarer å gjøre jobben sin. Jeg gjorde det jeg ikke skal gjøre, jeg så bort og tenkte hva jeg skulle gjøre når jeg fikk ballen. Da mistet jeg den i mål. Jeg beklager, sa en tydelig skuffa Origi, som var helt sikker på at det var det første målet som ødela.

- Vi kan jo ta med oss andreomgangen, det viser bra karakter å komme tilbake i kampen. Jeg synes vi gjør en bra andreomgang. Vi må bare ta med oss dette videre.