Norsk cup

Rosenborg nærmer seg det ingen har gjort før: - Det trigger oss

Fredrik Midtsjø og Jørgen Skjelvik scoret målene da Rosenborg slo Bodø/Glimt 2-0 i NM-semifinalen.

SIKRET FINALEPLASS: Fredrik Midtsjø jubler sammen med lagkameratene etter han sendte Rosenborg til cupfinalen.  Foto: NTB Scanpix
SIKRET FINALEPLASS: Fredrik Midtsjø jubler sammen med lagkameratene etter han sendte Rosenborg til cupfinalen.  Foto: NTB ScanpixVis mer
  • Rosenborg - Bodø/Glimt 2-0 (1-0)

TRONDHEIM / OSLO (Dagbladet): Rosenborg nærmer seg en rekord i Norge. Aldri før har et norsk herrelag tatt «The Double» to år på rad.

Nå er Rosenborg én kamp unna å greie nettopp det.

- Det trigger oss. Det er ingen som har greid det før, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen etter trønderne slo Bodø/Glimt 2-0 på Lerkendal i kveld. Fredrik Midtsjø og Jørgen Skjelvik scoret målene.

- Det er litt ekkelt når vi bare leder 1-0. Da kan vi fort få et mål imot, så vi var ikke trygge, selv om vi stort sett kontrollerte hele kampen, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Pål André Helland sa følgende til NRK etter kampslutt:

- Utrolig deilig. Cupfinalen er den desidert største enkeltkamper i Norge. Det var en kontrollert kamp. Vi burde avgjort tidligere.

Åpnet ballet

I en 1. omgang med dårlig presisjon var det Fredrik Midtsjøs scoring etter 22 minutter som varmet mest.

Christian Gytkjær hadde forlatt boksen og var for en gangs skyld tilrettelegger fra høyresiden. Innlegget møtte Midtsjø perfekt på første stolpe og sendte ballen kontant i mål.

Det var en fortjent ledelse, selv om Rosenborg ikke imponerte. Relasjonene fungerte ikke som på sitt beste og pasningene var sjeldent upresise. Spesielt venstresiden med Jørgen Skjelvik og Mushaga Bakenga slet med å finne hverandre. Skjelviks baller gikk mer til de med gule drakter enn de med hvite.

Til og med Pål Andrè Hellands venstrefot var upresis, både på frispark og avslutninger.

Traff tverrligger

Farligst var Rosenborg da de stakk baller bak stopperne til Glimt. Det kunne gitt flere mål, spesielt da Bakenga kom fri, men bommet på ballen.

Ellers var Christian Gytkjærs skudd i tverrligger fra langt hold det nærmeste Rosenborg kom.

Bodø/Glimt satset alt på lange crossballer mot venstre hvor Trond Olsen skulle utfordre Jonas Svensson. Det gikk nesten et par ganger, men store sjanser kom aldri fra Bodø-gutta i den første omgangen.

Store Bakenga-sjanser

Etter pause gikk Rosenborg ut i hundre og burde økt ledelsen etter et par minutter. Først mente Christian Gytkjær at han skulle ha straffe, og minuttet senere fikk Mushaga Bakenga all verdens tid alene med keeper, men ventet og ventet før han til slutt tuppet ballen over mål.

Samme Bakenga var enda nærmere etter 58 minutter da han fra kort hold tuppet ballen i tverrligger og bare nesten fikk tak i sin egen retur. Kvarteret før slutt hadde Bakenga nok en mulighet, men da skjøt han via et Glimt-bein til corner.

2-0: Jørgen Skjelvik punkterte kampen like før slutt.  Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
2-0: Jørgen Skjelvik punkterte kampen like før slutt.  Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer

Bodø/Glimt uten sjanser

Bodø/Glimt hadde med seg en imponerende mengde supportere til Trondheim, men sluttspurten de ventet på kom aldri fra de gulkledde.

Rosenborg fikk bedre og bedre grep om kampen, og Glimt kom aldri til store målsjanser.

Det gjorde derimot Rosenborg, som med bedre presisjon i den siste pasningen burde avgjort denne kampen lenge før Jørgen Skjelvik satte inn 2-0 på en overgang etter 92 minutter.

  • Strømsgodset og Kongsvinger møtes i den andre semifinalen. Kampen spilles torsdag kveld på Marienlyst.