Rosenborg nedkjempet av TIL

En fatal tabbe av Jørn Jamtfall ga Tromsø alle poengene mot Rosenborg. Tromsø vant fortjent 2-1 etter hardt arbeid i 90 minutter.

Tromsø-trener Terje Skarsfjord var fornøyd med hjemmelagets gode arbeidsmoral, men er bekymret over at Rune Lange kanskje forsvinner.

- Jeg tror ikke Lange forsvinner før sesongslutt, sier Skarsfjord som har gitt ledelsen beskjed om sitt syn. TIL-treneren vil beholde ham ut denne sesongen.

Tromsø tok ledelsen ved Thomas Hafstad som ekspederte en retur opp i nettaket, utakbart for Jamtfall. Ved TILs andre scoring derimot agerte RBK-keeperen meget svakt. Det var Erik Hoftun som rotet det til først, og Andreas Ottoson spilte inn til Rune Lange, som strømpet inn 2-1 for hjemmelaget i det 63. spilleminutt.

Rosenborg utliknet Tromsøs ledelse ved Bent Inge Johnsen, som headet inn 1-1 etter innlegg fra Jan Derek Sørensen. Men Rosenborg var ikke like giftige som ellers.

I angrepet var det ikke samme punch uten Sigurd Rushfeldt. Verken Jan Derek Sørensen, Bent Inge Johnsen eller Tore André Dahlum klarte å legge nødvendig press på Tromsøs bastante forsvar.

Tromsø kontrollerte siste halvtimen, og Frode Fermann kunne ha bredsidet inn 3-1 et kvarter før slutt. Det var likevel spillet og poengene som gledet i Tromsø-leiren.

- Dette var artig. Det å bryte en barriere siden det er ti år siden vi slo RBK på Alfheim sist, var stort, mente TIL-kaptein Bjørn Johansen.

(NTB)