BEKLAGER: Nicklas Bendtner møtte pressen etter en voldelig hendelse natt til søndag. Video: NTB Scanpix Vis mer

Allan Olsen reagerer på RBKs pressekonferanse

Rosenborg og Bendtner slaktes i Danmark: - Bullshit-bingo

«En pinlig affære» er karakteristikken som Rosenborgs pressekonferanse får av Ekstra Bladets sportssjef Allan Olsen. Han er ikke imponert over verken Nicklas Bendtner eller Norges største fotballklubb.

Ekstra Bladets sportssjef Allan Olsen går i en kommentar hardt ut mot så vel Rosenborg som Nicklas Bendtner etter dagens pressekonferanse i Trondheim.

Han er ikke imponert over måten Bendtner måtte støtte seg til et medbrakt manus, med setninger som av Olsen blir beskrevet som blottet for personlighet, refleksjon og nærvær.

Nicklas Bendtners advokat Anders Nemeth har ikke besvart Dagbladets henvendelser tirsdag kveld. Rosenborgs stjernespiss svarte heller ikke på spørsmål etter at han leste opp sitt innøvde manus på dagens pressekonferanse.

REAGERER: Ekstra Bladets sportssjef Allan Olsen kritiserer Rosenborg, Nicklas Bendtner og Tove Moe Dyrhaug. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
REAGERER: Ekstra Bladets sportssjef Allan Olsen kritiserer Rosenborg, Nicklas Bendtner og Tove Moe Dyrhaug. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- En pinlig affære

Videre kritiserer Allan Olsen Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug, som har fått skryt i Norge for hvordan hun har håndtert saken. I Danmark er tonen en helt annen.

- Når Dyrhaug utstrålte hvor lite hun ønsket å være i sentrum for pressemøtet, ble det en ytterst pinlig affære, hvor de samme svarene seilet gjennom lokalet igjen og igjen. «Den gode dialog» og «prosessen» ble sagt så mange ganger av den norske fotballederen at det var en full plate i bullshit-bingo, skriver Ekstra Bladets sportssjef.

- Det er naturligvis fullt forståelig at Rosenborg støtter Bendtner, så lenge det ikke har kommet en avgjørelse i saken. Det er også helt på sin plass å ikke gå inn på om Bendtner blir sparket, hvis han skulle få en voldsdom. Men hvorfor man eksempelvis ikke vil fortelle hvorfor man ikke har gitt Dantaxi og sjåføren en unnskyldning, er litt av en gåte, mener Allan Olsen.

MØTTE PRESSEN: Nicklas Bendtner møtte i dag norsk og dansk presse i Trondheim. Danskene ble skuffet. Foto: Hans Arne Vedlog
MØTTE PRESSEN: Nicklas Bendtner møtte i dag norsk og dansk presse i Trondheim. Danskene ble skuffet. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

RBKs svar

Til Dagbladet svarer Rosenborgs personalsjef Trond Alstad følgende på den danske kritikken av Rosenborg som klubb:

- Det har vi ingen kommentar til. Vi har respekt for at det er ytringsfrihet. Viser for øvrig til det som ble sagt på pressetreffet, skriver Alstad i en SMS til Dagbladet.

Dagbladet har tirsdag kveld kontaktet Dyrhaug for tilsvar på den konkrete kritikken fra Ekstra Bladets sportssjef, men uten hell. Tidligere i dag svarte imidlertid Dyrhaug følgende til Dagbladet om tematikken (se video under):

ANMELDT: Tove Dyrhaug møtte Dagbladet etter at Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner ble anmeldt for vold mot en taxisjåfør i København natt til søndag. Reporter: Mats Rønning / Video: Hans Arne Vedlog Vis mer Vis mer

Får også skryt

Rosenborgs daglige leder får også mye skryt i Norge for hvordan hun har håndtert Bendtner-saken, selv om antall ganger hun nevnte «god dialog» og «prosess» på dagens pressekonferanse fikk flere til å reagere.

- Det er mange klubbledere i Norge som har mye å lære av Tove Moe Dyrhaug. Rosenborg har løst dette på en meget proff og ryddig måte, og de svarer så godt de kan på det de kan. Det så ut til at Bendtner hadde lyst å svare på et par av spørsmålene, men det beste var nok å la være, skriver TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen - som en av flere - på Twitter.

I går gikk Bendtners kjæreste, Philine Roepstorff, ut for å forsvare dansken i et innlegg på sin egen instagramkonto. Hun hevder Bendtner handlet i selvforsvar.

Slår tilbake mot Bendtners kjæreste

Men det avvises tirsdag kveld av taxisjåføren, ifølge B.T. I en uttalelse fra bistandsadvokaten framgår det at sjåføren ble operert for et kjevebrudd mandag og dermed først nå kan svare på påstandene fra Roepstorff.

- Min klient tilbrakte natt til søndag som drosjesjåfør. Han kjørte i den forbindelse to kunder som nektet å betale for turen, sier taxisjåførens bistandsadvokat, Luise Høj til den danske avisa.

- Klienten min ble deretter utsatt for et grovt overfall. I den forbindelse avvises alle påstandene om at klienten min på noen som helst måte har framprovosert overfalle.

Deres versjon

Bendtners kjæreste skildret hendelsesforløpet slik i går:

- Det skulle være en kort tur over til Nicklas, men likevel kjørte sjåføren oss to ganger i en annen retning enn det vi ba om. Taksameteret viste litt over 50 kroner da vi i utilfredshet gikk av ved Nationalbanken og nekter å kjøre videre med sjåføren, skriver Bendtners kjæreste om hendelsesforløpet.

- Sjåføren tar en u-vending og kjører etter oss. Så kjører han inn foran oss, springer ut av bilen og kaster ei flaske mot meg. Den treffer meg ikke, men er tett på. Deretter stormer han mot oss, og min mann slår ham én gang og treffer ham åpenbart meget uheldig.

- Nicklas ble forfulgt og forsvarte seg selv og meg. Hvem ville ikke gjort det samme for sin kjæreste? Dere kan si og skrive hva dere vil, men å beskytte den man elsker, når man føler seg truet, er ikke feil i mine øyne. Det var selvforsvar, og jeg tror alle andre hadde reagert på samme måte, mener Bendtners kjæreste.