FEIL JUBEL I BERGEN: Lillestrøm har utliknet til 1-1 og stjålet to poeng fra Brann. Nå har bergenserne tapt sju av de ni siste poengene i Eliteserien. Det er ikke sånn man styrer mot gull. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FEIL JUBEL I BERGEN: Lillestrøm har utliknet til 1-1 og stjålet to poeng fra Brann. Nå har bergenserne tapt sju av de ni siste poengene i Eliteserien. Det er ikke sånn man styrer mot gull. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Gullstriden i Eliteserien kunne ikke vært dårligere

Rosenborg og Brann spiller som om seriegullet ikke skal vinnes

Brann har tapt sju av de ni siste poengene i Eliteserien. Det blir ikke seriegull av sånt selv om Rosenborg er på felgen.

  • Rosenborg-Sandefjord 1–1 (0–1)
  • Brann-Lillestrøm 1–1 (0–0)

ROSENBORG HAR GJORT det til en stygg uvane å gi Brann muligheter, men Bergens stolthet klarer ikke å kapitalisere på tittelforsvarernes dårlig form. De er like svake selv, uten flyt, rytme og samhandling.

Det er ikke måten å gjøre det på om gullet ska' hem til Bergen.

Det er ikke måten å gjøre det på for å holde Molde bak seg heller.

DET SISTE DU forbinder med gullkampen i Eliteserien er god form. Rosenborg kaver, Brann sliter veldig i åpent spill, det er mest som om ingen av dem ønsker å vinne seriegullet 2018. For når Rosenborg setter døra på gløtt er det nesten som om Brann gjør et nummer av å snuble i dørstokken.

De hadde muligheten sist mandag.

Da gikk de på en smell i Tromsø.

De hadde muligheten denne søndag også.

Det ble ikke veldig mye bedre.

I TRONDHEIM SER du alvoret på alle de tomme setene på Lerkendal. Bortskjemte som de er folk forbanna over tap, poengtap og dårlig fotball. Rosenborg skal være bedre. De er jo Rosenborg.

Når Rosenborg leder ligaen med fire poeng seks runder før slutt skal de vinne.

Etter 1–1 mot Sandefjord leder de med fire med fem runder igjen, og skal til Åråsen søndag om ei uke.

De skal fortsatt vinne.

Nei, Rosenborg MÅ vinne.

Det er sånn det er å være Rosenborg.

I BERGEN ER det mest skuffelse. På kanten til resignasjon om du velger å tolke alle de tomme setene på Brann Stadion på den måten. To helger på rad har Rosenborg åpnet døra til gullkampen. To helger på rad, etter katastrofale 1–1 mot Sandefjord, har ikke Brann klart å slå to lag i nedrykksstriden. Et elendighetens faktum som i sin tur er nødt til å bety frustrasjon for Molde og Ole Gunnar Solskjær, som sakte, men sikkert tar innpå.

Likevel er det for lite for seint for Molde som med tapene for Stabæk (B) og Ranheim (H) misset sesongens tredje mulighet til å melde seg på i gullkampen.

Så lenge Rosenborg og Brann holder på som de gjør er det en gullmulighet kastet ut av vinduet.

OM ROSENBORG ER det bare én ting å si. De sliter. Voldsomt. Etter to strake tap, eller skikkelige omganger er vel kanskje et bedre begrep, de ble jo rundjult av både Molde og RB Leipzig, møtte de Eliteseriens dårligste lag.

De sleit seg til uavgjort.

Utlikningen kom på straffespark.

FORKLARINGER I RETNING et tilnærmet B-lag på grunn av sjukdom, skader og karantener - det er bare André Hansen, Even Hovland og Jonathan Levi som i 2018 sorterer under førstevalg av dem som startet mot Sandefjord - er selvfølgelig en del av bildet. Og årsaken. På benken hadde i tillegg Rosenborg tre spillere som aldri har spilt i Eliteserien. Det forklarer alvoret. Men ser du på spillerne (reservene) som startet (de Lanlay, Serbesic, Gersbach, Denic, Lundemo, Vilhjalmsson, Søderlund), RBK-stallen som gruppe og klubbens ambisjoner, kan du ikke bortforklare dette tapet heller.

Rosenborg på gulljakt skal selvfølgelig slå tabellens jumbolag hjemme på Lerkendal.

Uansett mannskap.

Alle dager.

NEDRYKKSSTRIDEN FIKK UTVIDET drama med Lillestrøms poeng i Bergen, Moldes seier i Bodø og Starts hjemmeseier mot Sarpsborg. Nå er det tre poeng mellom Stabæk på direkte nedrykk og Glimt på 11. plass. Paradokset er selvfølgelig laget som ligger sist, laget som de to siste ukene har spilt uavgjort i Bergen og uavgjort på Lerkendal. Før det tapte Sandefjord to poeng på overtid mot Vålerenga på Intility Arena.

Jeg sier ikke nedrykket som kommer er ufortjent, du ligger selvfølgelig som du rer.

Men unødvendig ut fra kapasitet?

Ja!

PS! Mot Stabæk byttet LSK-trener Jörgen Lennartsson inn to mann til to scoringer og tre poeng helt på slutten. Mot Brann byttet han inn Kristoffer Ødemarksbakken til utlikning og enda et viktig poeng i nedrykksstriden. Lillestrøm er laget som aldri har rykket ned fra det øverste nivået.

Jeg tror det forblir sånn inn i 2019.