GLADE GUTTER: Samuel Adegbenro (i midten) jubler sammen med Mike Jensen (t.v.), Nicklas Bendtner og Birger Meling etter å ha skutt Rosenborg til 3-2 over Ajax i playoffen til Europa League. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
GLADE GUTTER: Samuel Adegbenro (i midten) jubler sammen med Mike Jensen (t.v.), Nicklas Bendtner og Birger Meling etter å ha skutt Rosenborg til 3-2 over Ajax i playoffen til Europa League. Foto: Ole Martin Wold / NTB ScanpixVis mer

Europa League-trekningen:

­Rosenborg optimistiske: - Snodig om vi ikke trodde at vi skulle gå videre

Pål André Helland og Stig Inge Bjørnebye har troa på Rosenborg-avansement, selv om de håpte på enda større besøk enn Zenit, Real Sociedad og Vardar.

TRONDHEIM/OSLO: (Dagbladet): - Jeg håpet på en storkanon som klinger bra og fyller opp stadion. Arsenal, Austria Wien og Vitesse hadde vært fine lag, men det ble det ikke. Det ble Zenit, Real Sociedad og Vardar. Det gleder vi oss til å ta fatt på, sier Pål André Helland til Dagbladet.

Rosenborg misset dermed potensielle publikumsmagneter som Arsenal, Milan og FC København.

- Det var en tøff trekning. Det var ikke den beste gruppa vi kunne få, men kanskje den sportslig tøffeste trekninga, sier Helland, som for tida er ute med skade.

- Det er en tøff, men samtidig veldig spennende gruppe. Spanske lag har vist et skyhøyt nivå i Europa, mens Zenit kommer med enorme ressurser. Vardar slo på sin side ut Malmö, sier fotballekspert Kenneth Fredheim til Dagbladet.

- Kan hamle opp med de

Mens Zenit har fått inn den italienske suksessmanageren Roberto Mancini bak spakene og hentet spillere som Leandro Paredes og det ettertraktede stortalentet Sebastian Driussi, kommer Real Sociedad med sin kultur for å gjøre det godt i Europa.

Men seieren mot Ajax gir trønderne troa på videre avansement.

- Jeg har ikke noe grunnlag for å tenke. Vi må bli bedre kjent med lagene. Men vi beviste i går at vi kan hamle opp med en fersk finalist i Europa League. Da er det bare å forstå at vi kan hamle opp med disse lagene i gruppespillet også, sier sportssjef Stig Inge Bjørnebye til Dagbladet.

Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim setter heller ingen strek over Rosenborgs sluttspillsjanser.

- Det å komme til St. Petersburg med det trøkket rundt er tøft, men Rosenborg viste at de tok den utfordringen mot Ajax i Amsterdam. De har vist at de er gode borte, noe som blir viktig, også har de hentet en matchvinner i Samuel Adegbenro, sier Fredheim, og fortsetter:

- Det er klart at når du tar Ajax, så kan du ta disse lagene også.

- Kåre gjorde det han lovte

- Kåre har lyktes i det han har hele tida har sagt at han skal gjøre. Spillerne gjør færre personlige feil, også er de solide defensivt, sier Fredheim, som kommenterte gårsdagens kamp.

Fotballeksperten ble også mektig imponert av enkeltprestasjoner, men også den kollektive innsatsen til trønderne.

- Nøkkelspillere har også stått fram i Mike Jensen, André Hansen og Nicklas Bendtner. De har også vist et fantastisk kollektiv, sier Fredheim, og trekker fram den defensive jobbingen av Milan Jevtovic som den oppofrelsen spillerne har vist.

Fredheim mener Bendtner i går spilte sin beste kamp i Rosenborg-trøya.

- Da viste han god internasjonal klasse. Han viste strøken teknikk, god styrke, men også oppofrende jobbing defensivt.