Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg på gulltokt

Slo Molde og har ett poeng opp til Brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Molde-Rosenborg 0-2

Med sin tredje strake seier, har RBK for alvor meldt seg på i kampen om seriegullet.

Kveldens prestisjekamp mot Molde ble en tett og jevn batalje som Rosenborg til slutt vant fortjent. Nå er det fattige ett poeng opp til serielederen fra Bergen.

- I dag vinner vi på grunn av to fantastisk fine mål og at vi jobber knallhardt, sa trener Knut Tørum til TV2 etter kampen.

Men understreket at RBK fortsatt har mye å gå på.

- I dag er jeg ok fornøyd med prestasjonen og strålende fornøyd med resultatet, sa Tørum etter seieren over erkerivalen.

Morsomme oppgjør

Molde mot Rosenborg. Romsdal mot Trøndelag. Romsdalinger mot trøndere. Å si at møtene alltid har vært like hjertelig er å lyve.

BRAATEN-MÅL OG NY SEIER: Daniel Braathen scoret på vakreste vis da RBK slo Molde 2-0 på Aker Stadion i kveld. Foto:SCANPIX
BRAATEN-MÅL OG NY SEIER: Daniel Braathen scoret på vakreste vis da RBK slo Molde 2-0 på Aker Stadion i kveld. Foto:SCANPIX Vis mer

Men det blir som regel veldig morsomt.

Så også på Aker Stadion i kveld.

Prestisjekamp

Fra første sprak på ballen var det høy tenning, stort duelltrøkk og sterk vinnervilje på begge sider. Rosenborg førte kampen spillemessig, men Molde var også farlige med en tent Magne Hoseth og en alltid like Rosenborg-tent Daniel Berg Hestad i spissen.

Hos Rosenborg viste Steffen Iversen at han blir viktig gulljakten utover høsten. Som oppspillspunkt var han god til å holde på ballen, og til å finne fornuftige løsninger framover i banen.

- Steffen var veldig god i dag. Se når han kommer ned på midtbanen mot slutten og roer ting ned, skrøt Tørum.

Men det var en annen mann i hvitt som sto for omgangens magiske øyeblikk.

To minutter før pause satte Daniel Braaten fart på ei RBK-kontring. Braaten og Storflor mot Singsaas og Strande. Storflor fikk aldri ballen. Istedet vendte Braaten litt til venstre og klinte til. Ballen føyk utagbart helt oppe i krysset.

image: Rosenborg på gulltokt

Og den vidunderlige scoringen sendte Rosenborg til pause med 1-0.

Da han mottok troféet som banens beste spiller etter kampen, passet han på å skryte av medspillerne sine.

- Det var veldig artig å score igjen, men i dag er det en skikkelig arbeidsseier. Vi er inne i flyten nå, og unggutta spiller jo som om de aldri skulle gjort annet, sa Braaten smilende.

Rosenborgs midtbane besto av Jan Gunnar Solli, Alexander Tettey og Per Ciljan Skjelbred. Det skulle gi en gjenomsnittsalder på 21,3 år. 

Stort trykk - få målsjanser

Andre omgang fortsatte i samme spor; tett og jevnt, men med litt færre målsjanser. Nærmest kom Tommy Eide Møster da han fikk stå umarkert på en corner ti minutter før slutt.

Unggutten så nærmest overrasket ut over å få ballen, og hodestøtet gikk side for mål.

Molde skapte et visst trykk i andre omgang, og sto knallhardt på hele kampen igjennom. Det ble allikevel ikke så mange klare målsjanser ut av ballinnehavet. 

 Istedet punkterte RBK kampen på overtid.


Rosenborg lukter gull

Innbytter Yssouf Kone vant ballen fra Petter Christian Singsaas høyt i banen. Og som en Daniel Braaten utfordret han og klinte til. Jan Kjell Larsen strakk seg det han var kar om, men ballen gikk inn, helt nede ved stolperota.

Molde-trener Arild Stavrum var fornøyd med innstillingen, men ikke med uttellingen etter kampen.

- Jeg synes det var to gode lag, og en veldig god tippeligakamp her i dag. Vi klarer ikke å skape store nok sjanser til å score mål. Men jeg så en sterk vilje til å vinne - det skal vi bygge videre på, oppsummerte Stavrum.

Men på tross av både vilje og glød endte Molde opp uten poeng.

Dermed blir Molde liggende i bunn av en svært jevn tippeliga-tabell med 17 poeng.

Mens et Rosenborg i høstform lukter gull.

•Din kommentar: Hva synes du om kampen? Blir RBK seriemester?

<B>SIKRET BORTESEIER:</B> Yssouf Kone kom inn mot slutten av kampen, og sikret RBK seieren med et flott skudd.
<B>UTEN POENG IGJEN:</B> Arild stavrum fortviler etter en brent Molde-sjanse. Stavrum fikk se et Molde lag med glød og tæl, men som ikke maktet å skape de helt store målsjansene.