Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg raknet i sluttminuttene

- Fornøyd med store deler av kampen, sier Jönsson.

STOR SJANSE: Daniel Fredheim Holm var nettopp kommet inn som innbytter da han hadde denne store sjansen til å gjøre 2-0 etter corner. I stedet snudde Metalist Kharkiv kampen og vant 2-1. Foto: NED ALLEY / NTB SCANPIX
STOR SJANSE: Daniel Fredheim Holm var nettopp kommet inn som innbytter da han hadde denne store sjansen til å gjøre 2-0 etter corner. I stedet snudde Metalist Kharkiv kampen og vant 2-1. Foto: NED ALLEY / NTB SCANPIX Vis mer


LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg - Metalist Kharkiv 1-2. Rosenborg sprudlet lenge og så ut til å bygge solid selvtillit før Molde-kampen, men sprakk like før slutt mot ukrainske Metalist Kharkiv på Lerkendal i kveld og tapte 2-1.

RBK-trener Jan Jönsson synes det var vanskelig å forklare akkurat hvorfor det glapp rett etter kampen.

- Det kan jeg ikke svare på akkurat nå. Men kanskje fordi vi ikke fikk 2-0-målet. Vi var så nære mange ganger. Jeg er fornøyd med andreomgangen fram til de siste ti minuttene, sier han til Max.

Han innser at det blir tøft å ta seg videre nå, men har ikke gitt helt opp.

- Klarer vi noe som dette på bortebane er det muligheter, for det er store deler av kampen jeg er fornøyd med, sier svensken.

Fint fra Tarik Mens Molde brukte dagen til å hvile sine beste menn, valgte Rosenborg å bruke kampen til å prøve å skape selvtillit.

Og det så veldig bra  ut lenge, i særdeleshet hos Tarik Elyounoussi. Han scorer ikke i eliteserien, men i Europa League er han giftig.

I dag med et vakkert mål som kom lynkjapt etter pause. Kun 49 sekunder var gått da Rade Prica fant John Chibuike som avanserte innover og slo videre til Elyounoussi. Sistnevnte beholdt roen, ventet til keeper gikk ned i knærne og tuppet ballen elegant i mål.

Fortjent nok var det etter en 1. omgang hvor Rosenborg virket kvikke i beina, men slet litt for ofte med sistepasningen. Et par forsøk ble det fra Rade Prica, men ballen ville ikke i mål.

Kompakte RBK Gjestene fra Ukraina skapte derimot ingenting de første 45. Rosenborg lå kompakte og slapp ikke gjestene gjennom.

Etter pause ble det enda mer fyr i kampen. I tillegg til Elyounoussi sin scoring var Tore Reginiussen nær på heading etter corner, mens John Chibuike hadde et knallskudd som så vidt ble slått til corner. Daniel Fredheim Holm var også nær scoring.

Men da det så som lysest ut og Rosenborg presset for scoring nummer to var det gjestene fra Ukraina som fikk en kontring og satte inn 1-1 etter 80 minutter. Marlos fikk en tå på ballen inne i feltet og Daniel Örlund var sjanseløs.

Og bare to minutter senere fikk ukrainerne nok en sjanse da de skjøt i stolpen. Da levde det virkelig på Lerkendal.

Avgjort på frispark To minutter før slutt ble så kvelden ødelagt. Mix lagde frispark på 25 meter og Cleiton Xavier dundret ballen i mål.

Men Rosenborg trykket uansett bra på hele kampen og viste ingen tegn til å være slitne. At Rosenborg  tapte trenger derfor ikke være så godt nytt for  Molde som søndag møter et Rosenborg-lag med selvtillit.

Viktig var det nok også for Jonas Svensson å få en god kamp etter å ha vært benket sist hjemmekamp. Unggutten var knallsterk i duellspillet som anker på midtbanen og viste med oppofrelse og trykk i spillet at han mer enn gjerne vil ha med seg storoppgjøret i Molde søndag.