Rosenborg-ran i London

- Men vi kunne gjort både 2-0 og 2-1, sier Knut Tørum.

LONDON/OSLO (Dagbladet.no): Chelsea - Rosenborg 1-1.

Rosenborgs magiske eventyr på Stamford Bridge varte 53 minutter i kveld. Da utliknet Andrej Sjevtsjenko, den utskjelte ukraineren nikket et innlegg fra Florent Malouda i nettet.

Ett poeng i Champions League-starten mot mektige Chelsea er mer enn trønderne fortjente. Hvis bare sjanser telles. For RBK-innsatsen var det ingenting å si på.

- Det var en tøff kamp der vi hadde marginene på vår side ved mange anledninger. I perioden rundt scoringen hadde vi mulighet både til 2-0 og 2-1. Men så gikk det litt på stumpene, og vi er heldige som fikk ett poeng, sier trener Knut Tørum til TV3.

Han så veteraner som Vidar Riseth jobbe utrettelig mot overmakten i 90 minutter.

- Jeg skjønner at det stemmer det de sier om at det er noe ekstra med Champions League. Da har de noen ekstra krefter disse gamlegutta også, smiler den sindige bergenseren.

Resultatet var helt sikkert kjærkomment etter mye støy rundt RBK-treneren. Selv hevder han å ta de siste dagers oppstyr med knusende ro.

- De får bråke de som vil, jeg skal stå opp for det jeg tror på og ta det ansvaret jeg har.

SENSASJON: Miika Koppinen ga Rosenborg en sensasjonell ledelse midt i første omgang. Foto: AP/Scanpix
SENSASJON: Miika Koppinen ga Rosenborg en sensasjonell ledelse midt i første omgang. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Sjanse-sløseri

Chelsea scoret på sin åttende sjanse, med keeper Lars Hirschfeld på mellomdistanse. Fram til det hadde RBKs kampplan gitt maks uttelling. De lå med ni mann i forsvar, og kontret en sjelden gang mellom stormløpene mot Rosenborg-buret.

Skuddene haglet mot Hirschfeld gjennom 90 minutter, men ballen gikk oftest utenfor - eller i stolpen to ganger.Ved kampslutt kunne Chelsea-trener Mourinho notere et snes - som ble misbrukt.

- Det var enveiskjøring. Jeg kritiserer ikke hvordan Rosenborg spilte, de gjorde en god kamp, sier Mourinho til TV3.

Derimot kritiserer han sine egne angripere.

- Jeg kunne si at Rosenborg var gode, eller at Chelsea var dårlige. Jeg sier at Chelseas angrepsspillere var veldig svake, fordi de trengte 20 sjanser for å score ett mål, sier portugiseren. 

Koppinen foran Terry

RBK hadde bare én mulighet før Chelsea fikk hull på byllen, og den førte til dørgende stillhet i Vest-London. Miika Koppinen stupet fram i feltet etter 24 minutter, da Marek Sapara skrudde inn et frispark i feltet fra høyre.

Rosenborg-ran i London

Finnen slang fram venstrebeinet, i duell med John Terry.

Terry er England-kaptein og mottar 1,5 millioner kroner per uke i Chelsea. Han verdsettes av Mourinho til en halv millard.

Koppinen kom gratis fra Tromsø og mottar vanlig RBK-millionlønn på Lerkendal. Penger betyr ikke alt. Finnen var først og smalt ballen i nettaket bak Peter Cech fra femmeteren.

Det tok ytterligere ti minutter før Cech gjorde ei redning. Tidligere i første omgang glapp Koppinen da Andrei Sjevtjenko spilte Malouda fri og Roar Strand reddet på streken. Den sjansen var én av seks Chelsea fikk før hvilen, RBK hadde sin ene.

Men den ene ga nettsus. Og bakover kjempet trønderne som løver mens londonlaget startet angrep på angrep.

Rett etter Sjevtsjenko-målet skjøt Alexander Tetty over fra 15 meter - andre trønderskudd kom aldri.

Rosenborg sto med bare én borteseier på de 19 siste forsøkene i Champions League. Chelsea har aldri tapt i gruppespillet hjemmet, og hadde ei rekke på 41 kamper i alle turneringer uten nederlag på Stamford Bridge.

Det bare skulle bli hjemmeseier i London i kveld, selv uten de skadde målmaskinenen Didier Drogba og Frank Lampard.

Rosenborg-ran i London

Rosenborg siste to besøk hos engelske klubber hadde gitt målforskjell 2-9. Bookmakerne ga 25 ganger pengene tilbake på tre norske poeng.

Tørum jublet

Da Koppinen scoret i dag gliste Chelsea-eier Roman Abramivitsj på tribunen, men det var nok fordi han hadde meg seg hyggelig kvinnelig følge.

Eller fordi han trodde at milliardkjøpene hans kom til å innfri - til slutt.

Trener Knut Tørum var hardt presset før avspark, med bare to seirer på de seks siste seriekampene og en advarsel fra direktør Knut Torbjørn Eggen i lomma.

En arm gikk i været da Rosenborg tok ledelsen.

Tørum kan holde den hevet helt til flyet lander i Trondheim i morgen kveld.

Mourinho må bare grue seg til møtet med Manchester United søndag, en annen kamp Chelsea må vinne.

For Abramivitsj smiler neppe lenger.

UTLIKNING: Lars Hirschfeld var på halvdistanse og Andrej Sjevtsjenko slo Koppinen i lufta.