Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg reiste seg mesterlig

Det så først stygt ut for Rosenborg på bortebane i Tromsø. Trønderne lå under med to mål etter 20 minutter, men kom sterkt tilbake og vant til slutt 4-3 på Alfheim stadion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju scoringer gjorde kampen svært underholdende og sjanserik, og det var sterkt av RBK å komme tilbake etter de to raske Tromsø-scoringene i løpet av de første 19 minuttene.

- Jo, jeg er godt fornøyd med innsatsen i dag, men spillerne mine ville vinne denne kampen og ga aldri opp. Derfor ble det en god fotballkamp på en svært dårlig bane, sa RBK-trener Sollid etter kampen.

For Rosenborg, som kom fra et overraskende 1-2-nederlag mot Sogndal i forrige serierunde, var det viktig å reise kjerringa mot Tromsø. Trønderne halte i land en viktig seier, men den satt langt inne.

Etter at gjestene hadde gått opp til 4-2-ledelse midtveis i andre omgang virket seieren sikker, men Tromsø ga aldri opp. Derfor klarte Rune Lange å redussere til 4-3 13 minutter før slutt, og etter scoringen kjørte hjemmelaget opp det ene angrepet etter det andre.

Bare tre minutter før slutt hadde laget en kjempesjanse, men Vegard Heggem klarte å blokkere skuddet. I tillegg spilte Jørn Jamtfall en sikker og god kamp i Rosenborg-målet. Sammen med Bjørn Otto Bragstad var han uten tvil sitt lags beste spiller.

Her er kampfakta fra den 13. tippeligarunden:

Bodø/Glimt - Brann 2-2 (1-1)

0-1 Raymond Kvisvik

1-1 Tommy Bergesen

Pause

1-2 Raymond Kvisvik

2-2 Tommy Bergersen (straffe)

Dagbladets tips før kampen: Glimt har fortsatt flere nøkkelspillere skadd. Mot et Brann-lag som torsdag fikk hull på byllen med årets første seier blir det tøft, hjemmebane til tross.

Moss - Lillestrøm 1-2 (0-0)

Pause

0-1 Heidar Helguson

0-2 Runar Kristinsson

1-2 Jerry Månsson

Dagbladets tips før kampen: Moss-trener Knut Thorbjørn Eggen raste etter stortapet mot Haugesund sist, og forlangte at spillerne skjerpet seg før dagens kamp. Også Lillestrøm må skjerpe seg etter en begredelig innsats mot Glimt (0-0). Men med Diallo fortsatt ute av spill mangler LSK målfarlighet.

Stabæk - Sogndal 5-1 (4-0)

1-0 Thomas Finstad

2-0 Thomas Finstad

3-0 Inge André Olsen

4-0 Inge André Olsen

Pause

4-1 Jarle Flo

5-1 Petter Belsvik

Dagbladets tips før kampen: Sogndal overrasket stort med seier mot Rosenborg torsdag, mens Stabæk ble det føste tippeligalaget som tapte mot Brann i år. Dette skal allikevel være lett match for Stabæk på reserve-hjemmebanen Bislett. Sogndal har Eirik Bakke tilbake etter karantene sist.

Tromsø - Rosenborg 3-4 (2-2)

1-0 Tryggvi Gudmundsson

2-0 Roar Christensen

2-1 Sigurd Rushfeldt (straffe)

2-2 Bjørn Otto Bragstad

Pause

2-3 Jan Derek Sørensen

2-4 Runar Berg

3-4 Rune Lange

Dagbladets tips før kampen: Tromsø har fortsatt Kræmer og Berg Johansen på skadelista. Tromsø har notert gode resultater i sommer, men i dag møter de veggen. RBK har alt å bevise etter sjokktapet mot Sogndal sist. Erik Hoftun er frisk igjen og erstatter Bent Inge Johnsen i midtforsvaret.

Dagbladet :på nettet kommer tilbake med fyldigere dekning av den 13. tippeligarunden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!