Rosenborg rundspilt av Tromsø

Tromsø er trøndernes mareritt. RBK ble rundspilt av Tromsø som vant 4-1. Vi fulgte toppoppgjøret direkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om du skulle tro at Tromsøs plass på toppen av årets tabell skyldes flaks, tar du grundig feil.

I kveld kom Norges beste klubb det siste tiåret til Alfheim stadion, klar til å revansjere fjorårets to tap mot Tippeligaens dårligste lag.

Tredje strake

Men Tromsø har fått ny trener og er forvandlet på en sesong. I kveld fikk Rosenborg virkelig smake hvordan det er å være lillebror. Tromsøværingene valset over RBK og de ga seg ikke før det sto 4-1 på måltavla.

Målløst

Tromsø startet tøft og var på RBK-målet flere ganger i 1. omgang. Men de fikk aldri hull på byllen. Det sto derfor 0-0 etter 45 minutters spill. I 2. omgang derimot fant de trøndernes mål, og det til gangs.

Festen startet

Lars Iver Strand førte hjemmelaget opp i en meget velfortjent ledelse. Han vippet ballen elegant over Espen Johnsen som var sjanseløs. Full jubel på et fullsatt Alfheim stadion, men nervøsiteten var tilstede for hva Rosenborg nå ville finne på.

Så åtte minutter senere, i det 56. minutt fikk Tromsø frispark rundt 30 meter fra motstanderens mål. Morten Gamst Pedersen stiller inn finsiktet og plasserer ballen vakkert i mål. Espen Johnsen kunne kanskje tatt den, men gjorde han det? Nei.

RBK presser og jager et mål. Det ender med en heading i stolpen til TIL. Så kommer Ole Martin Årst på en kontring. Plutselig står det 3-0 til hjemmelaget. Og enda er det en halvtime igjen.

Gest til RBK

RBK har ikke gitt opp og de får et mål etter 70 minutters spill. Frode Johnsen nikker inn en redusering.

Men bare ti minutter senere er kampen helt punktert for RBKs del. Årst er frampå igjen. Han runder elegant Johnsen i RBK-målet og putter ballen i nettmaskene. Rosenborgs forsvar er elendig.

Presset

Ola Bye Rise har de siste ukene blitt presset av media fordi den gode gamle Rosenborg-gløden er svakere enn tidligere år. RBK har forsvart angrepene med at de ikke har tapt i år. Men det argumentet kan ikke brukes lenger. Nå må gutta i RBK hjem til Tronheim å øve. Kravet om spillerforsterkninger blir også forsterket.

Hvem går til RBK?

Morten Gamst Pedersen i Tromsø har vært nevnt som en mulig redning for RBK. Men ingen vil vel tro at målscoreren vil forlate TIL etter kveldens overhøvling av RBK. Nei, Rosenborg må nok lete andre steder enn i nord.

Fortsettelse følger. Inntil videre troner Tromsø på toppen av tabellen med 13 poeng, to poeng foran Odd og med nykommeren HamKam på tredje med ni poeng. Rosenborg ligger på femte, med bare åtte poeng og to seiere på fem kamper.

MÅL IGJEN:</B> Ole Martin Årst er superglad etter å ha scoret mot Rosenborg.
SÅ GLAD:</B> Morten Gamst Pedersen jubler sammen med keeper Knut Borch etter 4-1 mot Rosenborg.
DEPPET:</B> Ola Bye Rise var ikke så veldig glad da han ga Per-Matias Høgmo en klapp på skulderen etter tapet mot Tromsø.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer