Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg rykker ifra

Etter 4-1 over Bryne søndag tar Rosenborg fotballferie med elleve poengs forsprang på toppen av eliteserien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

 • Brann-Tromsø 0-1 Brann på bånn
 • RBK-Bryne 4-1 RBK rykket fra
 • Odd-LSK 5-0 Oddhelten tror ikke på ny kontrakt
 • Sognal-Bodø/Glimt 2-1 Banket Glimt på overtid
 • Aalesund-Stabæk 1-1 Stabæk vil kjempe om sølvet
 • Si din mening om ligarunden RBK har avgitt bare fire poeng på de første 12 kampene i serien, og etter søndagens seier ligger de suverene trønderne 11 poeng foran Sogndal på 2. plass når eliteserien tar tre ukers fotballferie.

  Rosenborg spilte og spilte mot Bryne, men presisjonen var ofte for dårlig i det nest siste trekket. Men to ganger i første omgang lyktes hjemmelaget med å trenge gjennom Bryne-muren på Lerkendal, og begge ganger var det eliteseriens toppscorer Harald Brattbakk som fikk vist at han kan mer enn å avslutte.

  Servitør Brattbakk


  Først serverte han et frispark lekkert på hodet til Frode Johnsen, som headet Rosenborg i ledelsen med sitt åttende mål for sesongen etter 33 minutters spill.

  På en av Brynes svært få besøk på Rosenborgs banehalvdel utlignet Ole Hjelmhaug på frispark få minutter senere. Hjelmhaug fant et gapende hull i Rosenborg-muren, og Espen Johnsen var sjanseløs.

  Men et par minutter på overtid i omgangen var Brattbakk igjen servitør da Rosenborg gikk opp til 2-1. Fredrik Winsnes slo inn til Brattbakk, som omtrent fra dødlinja headet ballen ned i feltet til Roar Strand. Midtbaneveteranen kom stormende inn i feltet og skled ballen i mål fra kloss hold.

  Tam annenomgang


  I en tam annenomgang skjedde det lite før de siste minuttene, men like før slutt gikk Bryne opp i limingen. Etter 87 minutter laget innbytter Christer George 3-1 med en elegant avslutning etter flott forarbeid av Azar Karadas. Minuttet etter scoret Frode Johnsen sitt annet og Rosenborgs fjerde mål for dagen etter et presist innlegg fra Fredrik Winsnes.

  Kampen ble sett av drøyt 15.000 tilskuere på Lerkendal.

  (NTB)