Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking - Rosenborg, Eliteserien 2017:

Rosenborg-seier etter massivt Viking-press

Litt Pål Andre Helland-magi førte til nye tre poeng til Rosenborg. Men i Stavanger er kanskje optimismen tilbake. 

HARDT PRESSET: Rosenborg var heldige som tok med seg tre poeng hjem til Trondheim. Video: Fotball Media Vis mer Vis mer
  • Viking-Rosenborg 0-1 (0-1)

STAVANGER (Dagbladet): I noen år var kampene mellom Viking og Rosenborg en høydare i norsk fotball. I 2017 er realiteten en helt annen. Mens Viking mest sannsynlig kommer til å kjempe med nebb og klør i bunnen av tabellen, kommer Rosenborg mest sannsynlig til å vinne det hele.

Kontrastene kunne knapt ha vært større da Rosenborg gjestet Stavanger og Viking mandag kveld. En klubb i krise og en klubb i kraftig medvind. Med seier kunne Rosenborg allerede få en luke på tre poeng i toppen. Med tap ville Viking stå uten poeng etter fire runder. Det ville være tidenes dårligste sesongstart.

Likevel var det en avslappet og gemyttlig tone før kampen. Stavanger-publikummet var positive, og forventet trolig ikke så mye. To ungdommer så også sitt snitt til å møte opp med et helt eget «Wenger Out»-banner.

Utsøkt scoring

Om Arsene Wenger så kampen mellom Viking og Rosenborg mandag kveld, og fikk med seg beskjeden fra de unge guttene, er vel heller tvilsomt. Men om han bare så de første få minuttene, ville han helt garantert fått et lite smil om munnen.

Stavanger-publikummet hadde nemlig så vidt fått rensket ut restene fra lammelåret fra tennene, før Mike Jensen slo en utsøkt pasning til Pål Andre Helland, som på en touch tok med seg ballen inn i Viking-feltet.

Der kom han alene mot Iven Austbø, og var kald som en fisk. Et tidlig slag i trynet for Viking, der.

Rosenborg har vist seg å være et mareritt for Viking. Stavanger-laget har nemlig ikke vunnet mot trønderne i en seriekamp siden 2005.

Men denne kalde mandagen var de i alle fall fast bestemt på å gi trønderne kamp til døra, og både før og etter Rosenborg-scoringen, var det Viking som hadde det meste av spillet.

Bare Viking

Spillet klarte de likevel ikke å omsette i verken store sjanser eller mål, men det faktum at Viking til denne kampen hadde fått sin viktigste spiller, Samuel Adegbenro, tilbake fra skade, gjorde at Rosenborg på ingen måte kunne føle seg for sikre på seier.

Andre omgang var ikke mange minutter gammel før Adegbenro prøvde et skudd fra 20 meter. Skuddet ble blokkert av en motspiller, men traff Kwesi Appiah, som headet ballen like over Rosenborg-målet.

Like etter fikk vi et fantastisk raid fra unggutten Julian Ryerson. Han slo et perfekt innlegg inn til Appiah, som ble stoppet av en meget reaksjonssterk Rosenborg-keeper.

Ti minutter før slutt trodde Appiah at han hadde utlignet, men han ble vinket av for offside.

Positive fans

Et minutt før slutt fikk en Viking-spiller avsluttet fra kort avstand, men Rosenborg-keeper fikk noen fingrer på ballen, før den trillet på innsiden av stolpen og tilbake i hanskene til Hansen.

Kampen endte dermed 1-0 til Rosenborg etter et massivt Viking-press i andre omgang.

Dermed er kanskje Stavanger-publikummet mer positive enn på lenge. Supporterne applauderte i alle fall spillerne av banen, og spillet mot Rosenborg vitnet om at trener Ian Burchnall har noe på gang i Stavanger.

Hva det er, vites ikke helt enda, men svaret kan komme allerede mot Odd neste søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media