ANGRENDE OG BEKLEMT: Nicklas Bendtner ber om unnskyldning for at han har satt seg selv og Rosenborg i en situasjon som kan få store konsekvenser. Uavhengig av hva dansk politi og påtalemakt kommer fram til kan det koste Rosenborg dyrt. Foto: Hans Arne Vedlog.
ANGRENDE OG BEKLEMT: Nicklas Bendtner ber om unnskyldning for at han har satt seg selv og Rosenborg i en situasjon som kan få store konsekvenser. Uavhengig av hva dansk politi og påtalemakt kommer fram til kan det koste Rosenborg dyrt. Foto: Hans Arne Vedlog.Vis mer

Nicklas Bendtner anmeldt til dansk politi

Rosenborg sitter igjen med regninga fra Bendtners drosjetur

Rosenborg har ønsket å selge Nicklas Bendtner i mange måneder. Etter det som skjedde i København natt til søndag blir det stadig vanskeligere.

ROSENBORGS NICKLAS BENDTNER-problem begynte lenge før lagets best betalte spiller praiet en drosje på Kongens Nytorv i København natt til søndag.

Det oppsto da han ble skadet mot Brann på Lerkendal 27. mai.

ALLEREDE FØR SESONGEN hadde Rosenborg sommerens internasjonale overgangsvindu som den perfekte RBK-utgangen for Nicklas Bendtner. Først skulle klubben bruke vårsesongen i Eliteserien til å få 30-åringen i form og inn i Danmarks VM-tropp.

Deretter skulle han selges i juli/august.

SKADEN MOT BRANN ødela planen og den tenkte utgangen på danskens RBK-karriere. Nicklas Bendtner fikk ikke den VM-oppkjøringen han trengte selv om han var med på Danmarks pre-camp i Helsingør.

Da Åge Hareide tok ut sine siste spillere var ikke RBK-spissen på arket.

DET VAR, FOR å si det mildt, en betydelig strek i regninga for Rosenborg. VM i Russland var ment som det optimale utstillingsvinduet for Nicklas Bendtner. Det skulle gi Rosenborg budgivere på Eliteseriens best betalte spiller. For Bendtner er ikke bare dyr og tjener etter det jeg forstår rundt sju millioner kroner i året – han er ikke god, ikke sju millioner kroner god.

Snarere tvert imot.

DA NICKLAS BENDTNER ble hentet til Lerkendal vinteren 2017 som en av norsk toppfotballs største og mest spennende signeringer noen gang, jeg husker vi sammenliknet den med Steffen Iversens overgang til Vålerenga sommeren 2004, gjorde Rosenborg en vågal, men kalkulert genistrek.

ANMELDT: Tove Dyrhaug møter pressen etter at Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner ble anmeldt for vold mot en taxisjåfør i København natt til søndag. Reporter: Mats Rønning / Video: Hans Arne Vedlog Vis mer

Klubben trengte et stort navn for å bygge videre på The Double-triumfene i 2015 og 2016.

Bendtner ga dem det.

FOR SNART FIRE måneder siden, nærmere bestemt i slutten av i mai, ble jeg fortalt (av klubben) at sommeren vi har bak oss handlet om å regissere den best mulige utgangen for den danske spissen. Rosenborg hadde gjort en vurdering basert på det de fikk i forhold til det de betaler.

Tida var inne for å la dansken gå.

GIKK IKKE KALKYLEN i Nicklas Bendtners favør før sommeren, gjør den det i hvert fall ikke nå. FC Zürich var en utgang i slutten av august. Da den ikke ble noe av, og RBK-boss Ivar Koteng i et TV2-intervju før den avgjørende kvalifiseringskampen til Europa League mot makedonske Shkendija prøvde å gi inntrykk av at Rosenborg ønsket å beholde Bendtner, for ikke å snakke om at salgsprisen var høy dersom noen skulle prøve seg, var det i beste fall et spill for galleriet.

Da overgangsvinduet i Europa stengte 31. august satt Rosenborg fortsatt med sin dyreste spiller, en mann de har prøvd å selge gjennom hele sommeren.

Drosjeturen natt til søndag, uavhengig av utfallet, vil ikke øke etterspørselen.

ROSENBORG SLÅR INNTIL videre ring rundt sin angrende spiss. Sånn må det også være. Selv om det innøvde budskapet "prosess og dialog" ikke forteller noe om hva klubben føler og mener, det forteller faktisk ingen verdens ting, er Nicklas Bendtner uskyldig til det motsatte er bevist. Men bare det at han legger seg flat og angrer betyr at han har noe å be om unnskyldning for og angre – og alle som kjenner Nicklas Bendtners historie vet at han er det vi ofte kaller en glad gutt.

Det begrenser også en 30-årings potensielle beilere.

NICKLAS BENDTNER HAR kontrakt med Rosenborg ut neste sesong. Det er ikke sånn det var tenkt. Men sånn kan det fort bli.

Uten å foregripe begivenhetenes gang hos den danske påtalemakta og i det danske rettsvesenet; årets mest omtalte drosjetur kan koste Rosenborg dyrt.