Rosenborg skremte ingen

TRONDHEIM (Dagbladet): Inter og Lyon satt på tribunen og så hvordan VIF-trener Kjetil Rekdal beviste at bortemot er en god taktisk resept mot Rosenborg. Tre dager før høstens mesterliga-åpning mot Inter skremte ikke trønderne andre enn seg sjøl.

- Vi var ikke bra, sier Nils Arne Eggen tørt. Og helt rolig. Sjøl Vålerengas utlikningsmål på overtid var ikke i nærheten av å bringe fram de små resultat-koleriske anfallene han er kjent for. For RBK-treneren, som de fleste andre, så at det var Vålerenga som hadde gløden og viljen denne lørdagskvelden på Lerkendal.

Sjøl Rosenborg-målet som feilaktig ble annullert, en scoring som garantert ville punktert kampen, var ikke mer enn en bisetning for Eggen.

- Greit med uavgjort, sier han.

- Vi er for dårlige i duellspillet foran mål, fører for mye bakfra og er ikke i nærheten av å benytte oss av de mange overgangsmulighetene vi får når Vålerenga dytter fram alt de har mot slutten. Og det skuffer meg - vi skaper nemlig altfor lite.

Lønnet for klokskap

Kjetil Rekdal gjorde alt riktig på Lerkendal. Han bestemte seg for at laget hans skulle være modig, presse høyt og ikke gi hjemmelaget ro til å sette igang maskineriet bakfra. Og da han på toppen av sin taktiske smarthet valgte å pause-vrake seg sjøl etter et gult kort i første omgang, viste han også lederegenskaper av høy klasse. Med ti mann ville nemlig Vålerenga vært sjanseløse.

- Jeg var redd for et gult kort til, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Etter at jeg fikk kortet for min første takling i kampen, var det et par situasjoner hvor jeg måtte trekke meg av frykt for det røde. Og derfor kunne jeg ikke være på banen mer - det var smart å bytte ut meg sjøl.

Og:

- Heldigvis ble vi belønnet til slutt.

Rosenborg hadde bare skapt to målsjanser og fått sin andre scoring feilaktig annullert da Freddy Dos Santos kom i enden av Vålerengas andre scoringsmulighet på overtid. Sånn sett forteller statistikken at det ikke var fest på Lerkendal. Men feiring ble det i hvert fall - da dos Santos slo inn 1- 1. I den garderoben som fortjente det mest.

- Jeg ønsker ikke å være blærete, men jeg er ikke sjokkert over at vi tok poeng her, sier Kjetil Rekdal.

- Og derfor står jeg ikke her og tar det poenget vi fikk på overtid som en seier. Men glad er jeg fordi vi spilte en ny god kamp.

- Blir vi bare enda litt bedre i den delen av spillet som er vanskeligst - den offensive - ser jeg en stor framtid for dette laget.

Rekdals siste vurdering er RBK-veteran Bent Skammelsrud dønn enig i. På den siden av garderobegangen hvor det ikke var latter og smil, satt han og berømmet Vålerenga for mot og kvaliteter.

- De er gode, sier Skammelsrud.

- Vålerenga er på vei til å bygge opp et godt lag.

Bent Skammelsrud kjøper Eggens bakkant-analyse om at Rosenborg ikke var flinke nok i overgangsspillet. Ingen diskuterte akkurat det. Men det var en grunn, og den serverte Skammelsrud. Som ytterligere ros til Kjetil Rekdals taktiske opplegg.

- Vi kom ikke ut, sier Bent Skammelsrud.

- Vi la oss ikke bakpå med vilje - vi ble rett og slett presset bakover av Vålerenga. Og det er ikke mange bortelag som våger det på Lerkendal, og det skal Vålerenga ha ros for. De kom hit for å vinne kampen.

Livsfarlig

Folkene fra Inter og Lyon noterte garantert det Skammelsrud snakker om. Og at Harald Martin Brattbakk er livsfarlig sjøl på en dårlig dag. For den ene sjansen han fikk rett før pause, slo han inn i Vålerengas mål med en selvfølge. På en toppscorers mest naturlige vis.

Men Rosenborg er ikke opptatt av at de ble litt avslørt mot Vålerenga. Dårlige dager erstattes jo av gode.

- Jeg gleder meg til tirsdag, jeg, sier Nils Arne Eggen.

Rosenborg - Vålerenga 1 - 1

MÅL: 1 - 0 Bratbakk (45), 1 - 1 dos Santos (90)

BB: Erik Hagen, Vålerenga

TØFFE TAK: Harald Brattbakk så lenge ut til å bli Rosenborgs matchvinner. Her vinner han duellen mot Vålerengas Ronny Døhli i forkant av 1- 0-scoringen. I bakgrunnen Erik Hagen.
ARGUSØYNE: Spionene fra Inter og Lyon mistet ikke pusten av gårsdagens Rosenborg-utgave.