NILS ARNES KVELD: Orkla var Eggen-gjenkjennelige i 4-3-3, med startvillige kanter og overgangshissige indreløpere. Men det ble til slutt et ventet tap mot Rosenborg for den gamle  mestertreneren. Foto: Lars Eivind Bones
NILS ARNES KVELD: Orkla var Eggen-gjenkjennelige i 4-3-3, med startvillige kanter og overgangshissige indreløpere. Men det ble til slutt et ventet tap mot Rosenborg for den gamle mestertreneren. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Rosenborg sleit mot Eggens amatører

Og trenerlegenden har ikke bruk for fjerdedommere.

Orkla-Rosenborg 0-3 (0-1)

FANNREM (Dagbladet): Det var rundt hundre trinn mellom Rosenborg og Orkla i seriesystemet i 2013. I cupens 1. runde skilte det bare tre mål. Rosenborgs første kom tidlig ved Tobias Mikkelsen, men bortelaget imponerte få: Til det var 3. divisjonsgjengen fra Orkdal, Orkanger og Fannrem for nære ved å skaffe seg ekstraomganger.

- Vi mangler presisjon, oppsummerte Orkla-trener Nils Arne Eggen da en tilskuer i pausen av kampen spurte om han var fornøyd.

For selvsagt handlet denne kampen om den gamle mestertreneren. Han som bygde Rosenborg til å bli en klubb resten av Europa fryktet, han som styret har vedtatt skal være idealet for hele organisasjonen, han som skaffet dem så mange titler at det aldri vil være nok å vinne med bare et par-tre måls margin mot Orkla.

Orkla-sjanser Men med tanke på sjansene hjemmelaget hadde i andre omgang, rett før Tore Reginiussen og Alexander Søderlund økte til 2-0 og 3-0, skal de være glade at det i det hele tatt ble avansement.

Han har slitt med sykdom i vår, men Eggen framsto som sitt vante jeg på sidelinja: Enten sittende på benken med tunga buktende over leppa, eller stående med vekselvis henda på ryggen og pekende i dirigentstil.

- Gå mens ballen går! lød et av utropene.

- Må hiv ordentlig da! I bakrom. Ikke i skuldra hans, sa han etter et mislykket Orkla-innkast.

Og da Ole Selnæs skulle ta frispark fra skrå vinkel, og Orkla satte opp en mur på tre, ble Eggen engasjert:

- Kutt ut muren! KUTT UT MUREN! Det er bare tøv, bestemte sjefen fra sin posisjon 60 meter unna.

Ignorerte fjerdedommeren Eller da Orkla skulle bytte tidlig i andre omgang, og det tok tid før dommerkvartetten fikk det med seg:

- Hei! Vi skal bytte! Da må du opp med flagget ditt, sa Eggen til linjemannen.

- Nå må du våkne!

- Men dere må si fra litt før, innskjøt en spak fjerdedommer, som i henhold til reglene skal få en lapp fra Orklas benk med navn på spillerne som skal skifte.

- Vi skal vel ikke si fra til deg. Vi sier fra til han der, sa Eggen.

Og da neste bytte kom, bare ropte han ut spissen Joachim Elshaug, uten å vente på fjerdedommerens lystavle.