Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg slipper straff for Lerkendal-brannen

Legia-supportere satte fyr på stoler. Deres eget lag får smellen.

I FYR OG FLAMME: Legia-fansen sparte ikke på pyroeffektene på Lerkendal. Rett før pause måtte brannvesenet gripe inn da et stadionsete tok fyr. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
I FYR OG FLAMME: Legia-fansen sparte ikke på pyroeffektene på Lerkendal. Rett før pause måtte brannvesenet gripe inn da et stadionsete tok fyr. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg snudde 0-1 til 2-1 mot Legia Warszawa og er klare for Europa League. Det er intet nytt for bortskjemte trøndere.

Men til tross for en lag og god Europa-historie, har man aldri opplevd tilsvarende tribunedramatikk som det som skjedde i gårsdagens kamp mot Legia.

I sluttminuttene av første omgang, fyret Legia-fansen opp mer en ti bengalske lys. Plutselig sto ett av tribunesetene på Lerkendal i full brann — og mens spillerne tuslet inn i garderoben for halvtidshvilen, rykket brannvesenet inn på tribunen på Lerkendal.

Overrasket Diskerud Spillerne på banen fikk ikke med seg dramatikken. Matchvinner Mikkel Diskerud trodde nesten ikke det han hørte da Dagbladet konfronterte ham med situasjonen etter kampen.

- Det var ikke bra, svarer han etter litt betenkningstid, og fortsetter:

- Vi får håpe de ikke tenner på flere ting i Trondheim utover kvelden.

Til tross for at det var mange Legia-supportere i Trondheim i natt, ser det ut til at bråket var over da publikum forlot Lerkendal.

Legias ansvar I dag må det skiftes noen seter på Rosenborgs hjemmebane, men for øvrig får episoden neppe konsekvenser. I hvert fall ikke for Rosenborg.

Ifølge arrangementssjef i RBK Tove Moe Dyrhaug, er Uefa-reglementet slik bortelaget som selv har ansvaret for sikkerheten rundt sine egne supportere på bortekamper. Dermed slipper Rosenborg reaksjoner, mens Legia — som har et tvilsomt rykte — trolig kan vente seg sanksjoner.

Moe Dyrhaug er fornøyd med måten situasjonen ble håndtert på i går.

- Jeg var nesten klar over at det kom, så vi var veldig forberedt. De er beryktet for bruk av pyroteknikk. Vi håndterte det bra og hadde sikkerhet i forhold til det, sier arrangementssjef Tove Moe Dyrhaug til Dagbladet.

- Nesten umulig - Hvordan får de med seg pyroeffektene inn på stadion?

- Alle blir visitert, men sånne bluss er så små, at det er helt umulig å forsikre seg om at ingenting blir med inn på stadion, sier Moe Dyrhaug, som understreker at situasjonen aldri kom ut av kontroll.

- Uansett er det naturligvis ikke artig at det skjer. Men de var på sitt eget felt, og hvis noen hadde blitt skadet, hadde det vært av sine egne, poengterer arrangementssjefen.

I dag får Rosenborg vite hvilke tre internasjonale supportergrupperinger som kommer på Lerkendal-besøk i løpet av høsten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media