Rosenborg slo tilbake

Rosenborg ydmyket Tippeligaens topplag, Lyn, med 5-1 på Lerkendal i kveld.

Dagbladet.no fulgte kampen direkte

Christer Basma scoret to av målene og la opp til ett.

Etter to strake tap og null scoringer slo Rosenborg mesterlig tilbake. Før oppgjøret var tabellen «snudd på hodet» med Lyn som serieleder og poengløse Rosenborg på nedrykksplass. Men RBK skulle ta en grusom hevn, og trønderne viste at de blir gullfavoritter også i år.

Gladest av alle i Trondheim var Christer Basma. Forsvarsspilleren, som ikke akkurat er kjent som en måljeger, scoret årets to første Rosenborg-mål og la opp til ytterligere en scoring.

- Utrolig godt. Dette trengte vi virkelig. En veldig viktig seier for oss, sa en strålende fornøyd Basma etter kampen.

- I overkant

Om scoringene hadde han følgende å si:

b> - Det var litt i overkant, ja. Vi viser at vi er gode når vi satser offensivt slik som i dag, sa tomålsscoreren.

Rosenborg startet best, men fikk litt av en kalddusj da Lyn tok ledelsen ved Ole Bjørn Sundgot etter et kvarter. Dette så ut til å vekke Rosenborg, og det tok ikke lang tid før vertene sprakk nullen. Fem minutter senere sto det 1-1 etter scoring av Christer Basma.

Kvarteret senere fikk Basma nok en scoring da ballen ble servert på et sølvfat av Frode Johnsen, som endelig var tilbake etter skade.

Bare minutter senere øket RBK til 3-1, denne gang ved Harald Martin Brattbakk. Christer George gjorde hele forarbeidet med et fantastisk løp på høyrekanten.

Lustü utvist

Frode Johnsen fikk selv sette inn 4-1 etter 62 minutter, mens Brattbakk øket til 5-1 minuttet senere med sitt andre mål for dagen. RBK hadde full kontroll, og da gjorde det lite at Sundgot hadde et forsøk i tverrligger 10 minutter før slutt.

Lyn måtte spille de siste 40 minuttene med en mann mindre etter at danske Steven Lustü fikk rødt kort. Stopperen hadde gult kort fra før da han taklet Roar Strand stygt etter 52 minutter, og dommer Tommy Skjerven hadde ikke noe valg. Da var kampen i realiteten avgjort.

For Lyn var kampen en kraftig nedtur etter 2-0-seieren mot Lillestrøm sist. For Rosenborg var kampen et bevis på at mye er ved det gamle i norsk toppfotball.

(NTB)>/I>

ENDELIG RBK-JUBEL: Rosenborgs Harald Martin Brattbakk (tv) og Christer George jubler etter at Brattbakk scoret trøndernes tredje mål og sørget for at RBK gikk til pause med 3-1 ledelse over Lyn på Lerkendal
<B>STARTET RBKs MÅLSHOW: RBKs Christer Basma (t.h.) sto for to scoringer og en målgivende passning da Rosenborg slo Lyn 5 - 1