Sjansesløseri: RBK benyttet ikke muligheten til å avgjøre Eliteserien 2017 på hjemmebane. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
Sjansesløseri: RBK benyttet ikke muligheten til å avgjøre Eliteserien 2017 på hjemmebane. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

Eliteserien 2017

Rosenborg sløste med sjansene foran et fullsatt Lerkendal

Frustrerte spillere klarte ikke å avgjøre seriegullet på hjemmebane.

  • Rosenborg - Stabæk: 0-0

(Dagbladet): Rosenborg kunne avgjøre Eliteserien på hjemmebane i kveld foran et fullsatt Lerkendal stadion, men sløste med sjansene og klarte ikke å score det avgjørende målet. Dermed må Rosenborg utsette gullfeiringa.

- Vi har kontroll på dette selv. Uansett hva som skjer i Oslo skal vi "kare oss" til et seriemesterskap. Da får vi heller vinne neste bortekamp, men vi skulle gjerne gjort det foran "Kjernen" og på hjemmebane, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til NTB etter kampen.

Rosenborg-dominans til pause

Rosenborg presset jevn igjennom hele første omgang og hadde flere sjanser til å score. Vegar Eggen Hedenstad hadde en mulighet til å score minuttet før pause da han ble spilt igjennom, men keeper Alvbåge i Stabæk-buret fikk avverget, og lagene gikk til pause med et 0–0 resultat.

Nær scoring: Vegard Eggen Hedenstad hadde mulighet til å føre Rosenborg i ledelsen før pause.
Nær scoring: Vegard Eggen Hedenstad hadde mulighet til å føre Rosenborg i ledelsen før pause. Vis mer

Stabæk var nær å sette inn kampens første mål et par minutter ut i andre omgang, men Rosenborg ble reddet av en god André Hansen i mål.

Tverrliggertreff

64 minutter var spilt da Pål André Helland ble felt inn i Stabæks 16-meter og kjernen ropte på straffe. Dommeren valgte derimot å vinke spillet videre.

Ikke mange minuttene seinere var Stabæk frampå da Ohi spilte ballen til Njie som bredsidet ballen kun meter fra mål og traff tverrliggeren.

Stabæk burde ta ledelsen etter 72 minutters spill da Ohi spilte seg fri, men Hansen var raskt nede og fikk avverget to skudd på mål.

Nå var det derimot Stabæk-fansens tur til å rope på straffespark, men igjen blåser dommer Hagenes spillet videre.

Etter 77 minutters spill var det Rosenborgs tur til å straffe tverrliggeren da Birger Meling fikk servert ballen på høyre side av Mike Jensen.

Kampen hadde et voldsomt trykk den siste halvtimen, men til tross for store sjanser til begge lagene, endte kampen utrolig nok 0–0.

- Det var en litt "Hawaii-kamp". Stabæk hadde ballen mye, men det var jevnt med sjanser. Vi setter ikke sjansene. Det var mange målsjanser. Vi burde og kunne, og hadde fryktelig lyst, men fikk det ikke til, sa RBK-trener Ingebrigtsen NTB.

Toppscorerduell

Selv om Rosenborg har vært i føringen i Eliteserien hele sesongen, er det fortsatt åpent i kampen om å bli årets toppscorer.

I tillegg til å ta gull med Rosenborg i kveld, kunne Nicklas Bendtner ta nye steg mot å bli årets toppscorer. Både Stabæks Ohi Omoijuanfo og Rosenborgs Nicklas Bendtner sto med 17 scoringer hver foran kveldens kamp.

Bendtner som skapte store overskrifter da han ble hentet til Rosenborg i mars, har scoret 11 mål på de 9 kampene.

Ohi var tilbake i troppen igjen etter å ha vært ute av troppen siden starten av oktober, men startet imidlertid på benken. Etter 30 minutter igjen å spille, ble han byttet inn på banen.

Begge spillerne hadde sine muligheter til å score, men ingen av de to fant veien til nettmaskene. Dermed står kampen om å bli årets toppscorer i Eliteserien fortsatt åpen tre runder før slutt.