Rosenborg - Sarpsborg

Rosenborg-smell i Tetteys retur

For første gang siden 2009 var Alexander Tettey (35) tilbake på Lerkendal-gresset som RBK-spiller. Det endte ikke godt for Rosenborg.

TAPTE: Alexander Tettey fikk ingen drømmeretur til Lerkendal. Foto: NTB
TAPTE: Alexander Tettey fikk ingen drømmeretur til Lerkendal. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rosenborg - Sarpsborg 0-1 (0-0)

Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey sammen på midtbanen til Rosenborg. Nei, det er ikke en reprise fra en kamp i gullsesongen 2009, men heller Tetteys retur til Lerkendal for første gang siden 2009.

Men Rosenborg så ikke like gode ut som de gjorde den gang. Sarpsborg skulle nemlig vise seg å være en tøff nøtt å knekke på Lerkendal.

Etter en målløs førsteomgang, var det Sarpsborg som tok ledelsen etter drøye timen. Joachim Thomassen kom fra dypet og satte inn 1-0 for gjestene.

Det skulle vise seg å være nok til å sikre tre poeng på Lerkendal. Lars Bohinen tok dermed sin første seier som Sarpsborg-trener. Det var også Bohinens første seier mot Rosenborg noensinne.

Trondheim 20210620. Sarpsborg 08s trener Lars Bohinen under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Sarpsborg på Lerkendal Stadion.Foto: Ole Martin Wold / NTB
Trondheim 20210620. Sarpsborg 08s trener Lars Bohinen under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Sarpsborg på Lerkendal Stadion.Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer

- Vi blødde virkelig for seieren i dag. Vi forsvarer oss veldig bra, men vi kunne godt ha vunnet med mer. I dag får vi virkelig betalt for den innsatsen vi legger ned, sier Bohinen til Discovery etter kampslutt.

Store sjanser

Allerede før minuttet var spilt på Lerkendal trodde hjemmefansen at RBK hadde fått en drømmeåpning på kampen, men Dino Islamovic sin scoring ble korrekt annullert for offside.

Så kom det store Sarpsborg-sjanser på rekke og rad i det som var en jevnspilt første omgang.

Først ved Emil Pálsson, men hans avslutning gikk like utenfor. Så fikk Sarpsborg en stor dobbeltmulighet. Ibrahima Koné avsluttet fra kort hold, men Hansen var kjapt nede og reddet godt.

Returen gikk rett til Joachim Soltvedt som ikke helt klarte å stokke beina. Forsøket gikk rett i klypene til Hansen som igjen reddet hjemmelaget.

- Jeg rakk ikke å reagere. Den traff leggbeskytteren, og da går den dessverre ikke inn, sa Solvedt til Discovery i pausen.

Nærmere kom ingen av lagene i den første omgangen, og Tetteys første Rosenborg-omgang siden 2009 var nok ikke det han hadde håpet på. Rosenborg slet med å skape sjanser, selv om de så solide ut defensivt.

Tettey var involvert i mye dueller og virket å gjøre sin jobb godt. Det hjalp likevel ikke Rosenborgs offensive spill i den første omgangen.

EM-morgen: I Dagens program snakker Fredrik Filtvedt om den spanske syndebukken Alvaro Morata, svenske fans og folk som tar seg ett glass for mye på kamp. Kos deg. Video: Rødt Kort Vis mer

- Ikke ufortjent

I den andre omgangen var Sarpsborg som skulle komme best i gang. Kvarteret ut i omgangen kunne gjestene juble på Lerkendal.

Wichne vant ballen på høyresiden før han slo inn til Koné, spissen var sterk feilvendt og spilte ut 45. Fra dypet kom Joachim Thomassen og banket ballen via stolpen og inn. Sarpsborg tok ledelsen på Lerkendal.

- Ufortjent er det ikke. Sarpsborg har kommet til Lerkendal og har vært tøffe i trynet, mente Eurosports kommentator Asbjørn Myhre.

JUBLET: Målscorer Joachim Thomassen og lagkameratene Anders Kristiansen og Bjørn Inge Utvik jubler etter at seieren er et faktum på Lerkendal. Foto: NTB
JUBLET: Målscorer Joachim Thomassen og lagkameratene Anders Kristiansen og Bjørn Inge Utvik jubler etter at seieren er et faktum på Lerkendal. Foto: NTB Vis mer

Rosenborg presset på for en utlikning, men klarte ikke å få hull på den berømte byllen.

Ikke før det gjensto ti minutter av ordinær tid begynte RBK å skape de store sjansene.

Både Wiedesheim-Paul og Islamovic hadde begge gode muligheter til å utlikne for Rosenborg, men ingen av de fikk ballen forbi Sarpsborg-keeper Kristiansen.

- Kristiansen har spilt en meget god kamp, mente kommentator Myhre.

Rosenborg kom ikke nærmere og Sarpsborg vant 1-0.

Eliteserien runde 8

Mjøndalen – Strømsgodset 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Martin Rønning Ovenstad (58), 1-1 Halldor Stenevik (67).

Brann – Odd 1-3 (0-0)

Mål: 0-1 Mushaga Bakenga (str. 49), 0-2 Bakenga (72), 1-2 Jon-Helge Tveita (81), 1-3 Bakenga (88).

Haugesund – Kristiansund 3-0 (0-0)

Mål: 1-0 Mikkel Desler (63), 2-0 Ibrahima Wadji (71), 3-0 Niklas Sandberg (str. 90).

Molde – Stabæk 2-1 (2-0)

Mål: 1-0 Ohi Omoijuanfo (15), 2-0 Omoijuanfo (20), 2-1 Kosuke Kinoshita (65).

Tromsø – Lillestrøm 1-2 (1-1)

Mål: 0-1 Thomas Lehne Olsen (2), 1-1 August Mikkelsen (26), 1-2 Olsen (52).

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer