Rosenborg snudde til seier mot Glimt

Jonas Svensson mannen bak opphentingen på Lerkendal.

• Rosenborg - Bodø/Glimt 3-1

LERKENDAL (Dagbladet) Da Christian Gamboa ble solgt etter VM var unggutten Jonas Svensson den naturlig arvtaker på høyrebacken så snart han ble skadefri. Det er en plass den tidligere midtbanespilleren har tatt med stort hell.

Mot Bodø/Glimt skjøt han i stanga og hadde regien bak både 1-1 og 2-1.

Men Bodø/Glimt sjokkerte Lerkendal fem minutter etter pause. Rosenborg gamblet med å stå oppe med tre mann da Bodø/Glimt fikk corner.

Glimt stod igjen med to, for Trond Olsen tok aldri løpet hjem, men valgte i stedet å la Mix Diskerud stå alene på midtbanen. Olsen stakk i stedet fremover, fikk ballen utenfor 16-meteren, dro en skuddfinte og skjøt i mål via en Rosenborg-fot til 0-1.

To i stanga Da hadde Rosenborg i over en omgang stanget mot Glimt-muren. Tidvis med å slite med å trenge gjennom, men sjanser ble også misbrukt.

Som da Mike Jensen upresset skjøt rett på keeper Londak, eller da Jonas Svensson skjøt knallhardt i stanga fra kort hold. Og også da Mix skjøt i den andre stanga litt senere.

Bodø/Glimt lå lavt og ventet på overgangsmuligheter. De kom noen ganger, men gultrøyene var sjelden presise nok i siste fase.

Etter at gutta fra Bodø hadde tatt ledelsen åpnet kampen seg virkelig opp. Rosenborg satte opp tempoet, og kom til sjanse etter sjanse. Bodø/Glimt konret og kontret, men kom bare til nesten-muligheter.

Snudde kampen I stedet var det Rosenborg som scoret på en herlig overgang. Mix Diskerud førte fremover i høy fart, slo i riktig øyeblikk til Jonas Svensson sok  igjen slo et perfekt innlegg. Riku Riski kom på et herlig løp gjennom feltet og headet innlegget i mål foran hendene til Pavel Londak.

Så fortsatte Rosenborg å kjøre på. Jonas Svensson fortsatt å komme rundt på høyresiden fra sin backposisjon, og ble belønnet med straffespark da han etter 74 minutter ble sparket ned bakfra av Papa Ndiaye.

Den straffa satte Pål André Helland inn til 2-1 for hjemmelaget.

- Det var utrolig deilig, og ei veldig viktig scoring. Vi trengte å få satt 2-1 i nota når vi kjørte kampen så mye som vi gjorde. Vi fikk kommet oss opp på hesten, og sikret tre poeng, og det er viktig, sier Helland til TV2 etter kampen.

Det var samme Ndiaye som prøvde å filme rødt kort på Ole Selnæs tidlig i kampen. Selnæs satte frem brystkassa og Ndiaye kastet seg ned og latet som han var skallet ned. En håpløs filming av midtbanespilleren, men dommer Svein-Erik Edvartsen gikk ikke på skuespillet.

Mot slutten av kampen hadde begge lag sine muligheter, men Rosenborg punkterte kampen på overtid ved nykommer Tomas Malec. Nok en hurtig overgang førte til at innbytter Tobias Mikkelsen fant en annet innbytter Malec som satte ballen via stang og i mål.

- Vi vant fortjent. Det er selvsagt marginer det går på, men kampen levde helt inn. Vi burde jo ha avgjort tidligere, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2.

- Jeg er fornøyd med at vi turte å prøve. Vi satset alt framover for å få poeng, så 1-3-målet ser jeg bort fra, sa Glimt-trener Halvorsen.

SNUDDE: Eliteserien fotball 2014. RBK-Bodø Glimt. 2-1 jubel etter scoring av Pål André Helland (nr.2 fv) under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Glimt på Lerkendal. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SNUDDE: Eliteserien fotball 2014. RBK-Bodø Glimt. 2-1 jubel etter scoring av Pål André Helland (nr.2 fv) under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Glimt på Lerkendal. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer