CUP-GULL: Rosenborg gjorde kort prosess mot Strømsgodset og vant 4-1 i cupfinalen. Video: NRK Vis mer

Rosenborg cupmestre etter 4-1-seier mot Strømsgodset

Rosenborg spaserte til tittel etter omdiskuterte situasjoner

Rosenborg vant cupen etter scoringer av Mike Jensen, Anders Konradsen og Nicklas Bendtner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rosenborg - Strømsgodset 4-1 (2-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Sesongen 2018 har vært en berg-og-dal-bane for både Rosenborg og Strømsgodset.

Rosenborg fikk en svak start i serien, men klarte likevel å ta sitt fjerde strake seriegull. I Europa, det store målet for trønderne, har det derimot buttet imot, og etter fem kamper står de med null poeng i Europa League-gruppespillet.

Strømsgodset har på sin side måttet kjempe for overlevelse i år, og reddet plassen i Eliteserien med en overtidsscoring i siste serierunde.

Et cupgull kunne dermed redde en skuffende sesong for begge lag.

Omdiskuterte situasjoner

Strømsgodset har slitt med motgang og uflaks denne sesongen, og cupfinalen var dessverre intet unntak sett med Godet-øyne.

Mustafa Abdellaoue sendte drammenserne opp i føringen etter 13 minutter, men fem minutter seinere utliknet Rosenborg ved Mike Jensen.

I slutten av første omgang oppsto det to omdiskuterte situasjoner. Først følte Godset seg snytt etter at Tokmac Nguen ble dyttet over ende inne i Rosenborg-feltet av Tore Reginiussen.

Ti minutter seinere stanget Anders Konradsen inn 2-1 etter at Rosenborg fikk et feilaktig hjørnespark.

- Jeg er rimelig sikker på at vi dømmer frispark utenfor sekstenmeteren. Det er klønete av Reginiussen. Jeg synes han og Rosenborg er heldig som slipper unna med det der, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

- Jeg forstår godt at Godset er frustrerte på vei inn til pause. Hjørnesparket før 2-1 er direkte feil, og Tokmac hadde fått frispark hadde det vært på utsida av 16-meteren, skrev TV 2-ekspert Jesper Mathisen på Twitter i pausen.

I andre omgang scoret Nicklas Bendtner to mål, og dermed ble sluttresultatet 4-1.

- Det føles deilig. Etter en turbulent sesong er vi det klart best elaget i dag og vinner fortjent. Det er godt å se at selv i en sesong hvor vi ikke alltid spiller opp mot vårt beste vinner vi the Double, sa Nicklas Bendtner til NRK etter kampen.

For Strømsgodset ville det seg ikke heller i cupfinalen. Trener Bjørn Petter Ingebretsen var en skuffet mann etter siste fløyteblås.

- Det er sabla tungt. Vi har sjanser føler jeg, men vi slipper inn tre litt lette mål, sa Godset-treneren.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>UPOPULÆR MANN:</strong> Hoveddommer Trond Ivar Døvle hisset på seg Godset-spillerne og -fansen ved flere anledninger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
UPOPULÆR MANN: Hoveddommer Trond Ivar Døvle hisset på seg Godset-spillerne og -fansen ved flere anledninger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Ny Abdellaoue-scoring

Cupens toppscorer, Mustafa Abdellaoue, har vært i kanonform den siste tida med hat trick mot Lillestrøm i semifinalen, samt to scoringer i den siste og avgjørende serierunden mot Stabæk.

Mot Rosenborg fikk han igjen vist fram måltyvegenskapene sine.

Amahl Pellegrino mottok ballen på høyrekanten og slo inn fra siden. Innlegget gikk via Tore Reginiussen, men retningen forandret seg minimalt, og på bakerste stolpe fikk Mos en enkel jobb med å sette ballen i nettet fra to meter.

Strømsgodset-fansen fikk derimot ikke jublet lenge over spissens åttende scoring i cupen. Fem minutter seinere utliknet nemlig Rosenborg.

Nicklas Bendtner stjal ballen fra Mounir Hamoud innenfor Strømsgodsets sekstenmeter, før han deretter la ballen til rette for landsmann Mike Jensen.

Rosenborg-kapteinen hamret inn utlikningen fra ti meter.

Ropte på straffe

Kampen fortsatte å svinge, og etter halvtimen spilt ropte Godset på straffe da Reginiussen gikk hardt i ryggen på Tokmac Nguen, som gikk i bakken like utenfor Rosenborgs femmeter.

I stedet gikk Rosenborg opp i ledelsen fem minutter før pause etter at de fikk et feilaktig hjørnespark.

Pål André Helland slo inn knallhardt. Anders Konradsen rev seg løs fra sin oppasser og stanget inn 2-1-scoringen.

Heldig Bendtner-scoring

Strømsgodset-motgangen fortsatte utover i andre omgang.

Fem minutter ut i omgangen ble Mustafa Abdellaoue spilt alene med André Hansen, men Rosenborg-keeperen viste hvorfor han ble kåret til årets beste spiller, og reddet på flott vis.

Bare ett minutt seinere gikk i stedet Rosenborg opp til 3-1.

Birger Meling ballen skjøt i Nicklas Bendtner, noe som gjorde at kula snek seg inn i hjørnet bak Morten Sætra.

Strømsgodset satte inn Lars Sætra i håp om å få mer duellkraft i boksen, men i stedet økte Bendtner til 4-1.

Rosenborg fikk massevis av rom å kontre i på overtid og Birger Meling hadde all tid og plass i verden til å prikke inn Nicklas Bendtner, som styrte ballen via tverrliggeren og i mål.

Dermed tok Rosenborg deres 12. cuptriumf.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer