Rosenborg-spillerne får nok ikke sove godt i natt

RBK presset, hadde enorme sjanser, men ble kontret i senk av effektive Stabæk.

Rosenborg - Stabæk 1-3 (0-1)

LERKENDAL (Dagbladet) Stabæk rystet Rosenborg hele den første omgangen på Lerkendal i kveld. Gjestene spilte enkel fotball og holdt ballen i laget langt mer enn hjemmelaget klarte. Mange sjanser ble det ikke, men én skikkelig overgang var nok. Franck Boli vant ballen, det gikk fort fremover og Fredrik Brustad startet presist og fikk ballen i akkurat riktig tidspunkt. Mike Jensen hang ikke med på løpet og Brustad scoret sikkert alene med keeper.

Rosenborg hadde nok av muligheter de også i den første omgangen. Etter bare ett minutt skjøt Riku Riski i tverrligger, mens Tobias skjøt i stanga på returen. Aleksander Søderlund hadde også en stor mulighet, men skjøt over.

Enorm RBK-sjanse I 2. omgang hadde Rosenborg fått opp tenningen litt og presset Stabæk langt tilbake i banen. Etter en rekke sjanser kom også 1-1 fra hodet til Tore Reginiussen etter corner fra Morten Gamst Pedersen.

Rosenborg presset for flere mål og hadde blant annet en helt enorm sjanse etter 68 minutter. Mikael Dorsin kom gjennom på venstre og slo helt riktig på tvers til Aleksander Søderlund. Han skulle bare bredside ballen i det åpne målet, men klarte utrolig nok å bomme på ballen.

Flere kontringer I stedet fortsatte Stabæk å kontre. Mens de var presset som hardest kom de plutselig rundt på venstre. Pasningen over til høyre var god, og der ventet innbytter Luc Kassi som dundret ballen i borteste hjørne med høyrefoten.

Så gikk det seks nye minutter med RBK-press før neste kontring kom. Denne gang tapte Tore Reginiussen en duell som minnet veldig om frispark. Det endte med at Franck Boli kom helt alene med Alexander Lund Hansen og trillet ballen iskaldt mellom beina på keeper.

Spissproblem Rosenborg har mye å jobbe med fremover i banen. I kveld skapte laget nok sjanser, men de har ikke spisser som klarer å omsette dem i mål. Alexander Søderlund burde scoret både to og tre ganger, men fikk aldri stokket beina tidsnok. Nicki Bille Nielsen sliter mest benken, men heller ikke han klarte å gjøre noe den omgangen han fikk.

Det blir nok ikke spesielt morsomt for RBK?erne å gå 17. mai-tog i Trondheim i morgen etter å ha tabbet seg ut foran hele 20.442 tilskuere på Lerkendal.