TIL EMPOLI: Rosenborgs Jacob Rasmussen her i duell med Haugesunds Christian Grindheim er solgt til Serie A-klubben Empoli.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
TIL EMPOLI: Rosenborgs Jacob Rasmussen her i duell med Haugesunds Christian Grindheim er solgt til Serie A-klubben Empoli. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Rasmussen klar for Empoli

Rosenborg-stopper solgt til Serie A

Rosenborgs danske forsvarsspiller Jacob Rasmussen er solgt til Serie A-klubben Empoli.

Det bekrefter Rosenborg på sine nettsider torsdag.

Mange har vært kritiske til 21-åringen som har figurert både som midtstopper og sentral midtbanespiller for trønderne. Han startet sesongen som midtstopper sammen med Tore Reginiussen, men mistet etter hvert plassen til Even Hovland. Nå er i midlertidig dansken klar for nyopprykkede Empoli.

- Det er ikke perfekt timing å selge Jacob nå, men dette er en veldig fin mulighet for ham og en god avtale for oss. Jacob har gjort en strålende jobb for Rosenborg, og vi ønsker han lykke til i Italia, sier Kåre Ingebrigtsen til RBK.no.

God overgang for begge parter

Ifølge Adresseavisen sitter RBK igjen med gode penger etter salget. Rasmussen selv skal ha vært svært lysten på en overgang til Serie A.

- Han hadde lyst selv. Det er en mulighet for ham, selvfølgelig, sier sportslig leder i RBK, Stig Inge Bjørnebye, til avisen.

Overgangsvinduet for norske klubber åpner ikke før 19.- juli. Det medfører problemer for Rosenborg som skal ut i mesterligakvalifisering mot Valur Reykjavik allerede neste uke.

- Du kan ikke velge når du vil selge eller kjøpe. Vi må forholde oss til vinduet og vinduet der er åpent. En del av forhandlingene var at vi ønsket å beholde ham til vårt vindu åpner, men det var ikke mulig. Det er gi og ta i slike forhandlinger, sier Bjørnebye som samtidig poengterer at overgangen sender et tydelig signal om oppmerksomheten rundt Rosenborgs spillere.

RBK hentet Rasmussen fra tyske St. Pauli i januar 2017. Han har fått totalt 33 kamper for laget som ligger på andreplass i Eliteserien.