Rosenborg stoppet av kyniske Sogndal

- Vi er veldig misfornøyde, sier Jönsson.

Rosenborg - Sogndal 0-0

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg hadde et hav av sjanser, men fikk aldri ballen i mål.

Daniel Fredheim Holm, John Chibuike, Markus Henriksen og ikke minst Rade Prica sover neppe godt i natt. Gang etter gang etter gang hadde de sine store muligheter, men enten var avslutningene upresise eller så ble det nølt så lenge at skuddene ble blokkert.

Sogndal har fortsatt ikke sluppet inn mål i årets serie, og det ligger nok både dyktighet, tilfeldigheter og flaks bak de tallene.

FRUSTRERENDE KVELD: Jon Inge Høiland og Rosenborg stanget og stanget mot kompakte Sogndal. Toppoppgjøret på Lerkendal endte uten scoringer. 
Foto: Ned Alley / Scanpix
FRUSTRERENDE KVELD: Jon Inge Høiland og Rosenborg stanget og stanget mot kompakte Sogndal. Toppoppgjøret på Lerkendal endte uten scoringer. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

- Det er veldig kjekt å stå uten baklengs så langt, som keeper er jo det målet hver kamp. Men det er hele lagets fortjeneste. Vi ga dem litt for mye rom før pause, men jeg synes vi rettet opp det i annen omgang, sier Sogndal-keeper Kenneth Udjus, ifølge NTB.

Mot Rosenborg var de faktisk slappe i markeringene når trønderne kom innlegg, men så lenge motstanderne bommer, slipper de med skrekken.

Alle mann i forsvar-konseptet holder fortsatt i eliteserien, men morsomt å se på er det ikke. Selv legen til Sogndal gjorde sitt beste for å hale ut tiden da han småjogget til andre siden av banen for å hjelpe en tilsynelatende skadet Malick Mane.

Sogndal håpet nok i det lengste på at en overgang skulle gi dem en heldig seier i Trondheim, men det ble med et par halvsjanser etter langskudd. Gjestene var nok uansett fornøyde med å ha forsvart seg til ett poeng på Lerkendal.

STORE SJANSER: Rade Prica header over på en av Rosenborgs store sjanser i 1. omgang.
STORE SJANSER: Rade Prica header over på en av Rosenborgs store sjanser i 1. omgang. Vis mer

Rosenborg-spillerne var derimot svært fortvilet over å aldri ha fått hull på byllen.

- Vi er veldig misfornøyde. Vi skaper mye sjanser, særlig i 1. omgang, og hadde vi fått hull på byllen da kunne vi fått mange etterpå, mener RBK-trener Jan Jönsson.

- Spiller dere som et topplag?

- Jeg vet ikke. Men vi skaper tilstrekkelig med sjanser for å vinne med et par mål, sier Jönsson.