Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg-supportere var uønsket i Bergen

Men nå får de hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det er bare fire dager igjen til seriefinalen mellom Brann og Rosenborg i Tippeligaen. Stemningen er allerede på kokepunktet i de to fotballbyene.

Billettene er for lengst revet bort, og det er duket for cupfinalestemning i Vestlandets hovedstad til helga.

Det er ventet at rundt 1000 Rosenborg-supportere kommer til byen, og Kjernen har de siste dagene forsøkt å finne et egnet sted til vorspiel før kampen. Det har ikke vært lett.

Jon Inge Korsgat, trøndernes supporterleder, forteller at de har vært i kontakt med over 20 utesteder i Bergen, men ingen vil åpne dørene for seierssikre RBK-supportere.

Overrasket

- Det virker som alle puber i Bergen tror det kun er bergensere som har lyst til å være ute på byen, sier Korsgat til NRK Trøndelag.

For ingen av utestedene er særlig interessert i trønderpengene.

- Stort sett ser de helst at vi ikke dukker opp, sier Korsgat, som ikke har gitt opp å finne et sted hvor de kan varme opp til kampen.

MÅ DE BLI I BUSSEN? Rosenborg-supporterne har ikke funnet en pub som åpner dørene for dem på søndag. Foto: SCANPIX
MÅ DE BLI I BUSSEN? Rosenborg-supporterne har ikke funnet en pub som åpner dørene for dem på søndag. Foto: SCANPIX Vis mer

Reiselivsdirektøren i Bergen tror at det nok er gulliveren som har tatt overhånd hos bareierne. Han er overrasket over holdningen.

- Vi har jo en tradisjon for å lage fest sammen når det kommer gjestende lag, og dette bør ikke være noe unntak. Hvis det er noen som ønsker bistand er det bare å ta kontakt, sier Ole Warberg til NRK.

I ettermiddag sa Warberg til adressa.no at han har snakket med tre utesteder og at RBK-fansen dermed skal få seg et sted å være.